"Λάβρος" ο Carragher

Στο περιθώριο αυτού του παιχνιδιού προς τιμήν του, ο "Carra" παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian, μιλώντας για αρκετά πράγματα. Πρώτα από όλα για την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας, για την οποία υπεύθυνο θεωρεί την πρώην δόξα του συλλόγου και πρώην προπονητή της Graeme Souness, καθώς θεωρεί ότι εκείνος ήταν που έριξε στην αφάνεια τον σύλλογο όταν και ανέλαβε την τεχνική του ηγεσία και όχι ο Sir Alex Ferguson με τη Manchester United.
"Αν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Sir Alex Ferguson νομίζω πως θα του μιλούσα όλη την ημέρα. Και θα του έλεγα πως δεν έριξε αυτός τη Liverpool στην αγωνιστική αφάνεια. Αυτά είναι ανοησίες. Ο Graeme Souness το έκανε αυτό. Η United διεκδικούσε το πρωτάθλημα με τη Norwich και την Aston Villa για τον πρώτο τίτλο της στην Premier League. Δεν τον διεκδικούσε απέναντι στη Liverpool, έτσι δεν είναι;".
Ωστόσο ο Carragher δε στάθηκε μόνο εκεί. Ο έμπειρος παίκτης τόνισε πως θα πρέπει η Liverpool να αλλάξει πολλά από το οικοδόμημά της, και δεν εννοούσε μόνο την ικανότητα να κερδίζει παιχνίδια.
"Νοιάζομαι για τον σύλλογο γιατί είμαι οπαδός του. Με ενοχλεί όταν τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε. Σκέφτομαι πολλά για το μέλλον του συλλόγου, την κατεύθυνση που πηγαίνει ο τρόπος που διοικείται και το πως αυτό εκλαμβάνεται από τον κόσμο. Υπάρχουν πράγματα που η Liverpool θα έπρεπε να τα κάνει με συγκεκριμένο τρόπο, με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να δούμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Δε μιλάω μόνο για το να κερδίζουμε παιχνίδια, αλλά τον τρόπο που πράττουμε και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Την κλάση και την αξιοπρέπεια για την οποία έγινε γνωστός ο σύλλογος. Αυτός είναι ο τρόπος της Liverpool και θα πρέπει να στοχεύουμε στο να επαναφέρουμε αυτήν την νοοτροπία".
Τέλος ο 32χρονος Carragher αναφέρθηκε και στις συμπεριφορές που λάμβανε η Liverpool, τόσο από μεγάλη μερίδα του Τύπου, όσο και από αντιπάλους προπονητές, κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.
"Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δε συμπαθεί τη Liverpool. Πάντα υπήρχε η κριτική του Τύπου και δεν ήμασταν συμπαθείς σε άλλους προπονητές. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δεν εμφανιζόμασταν καλοί, και είναι λογική η κριτική, αλλά για τη Liverpool το κλίμα είναι πάντα αρνητικό. Είχαμε περιπτώσεις που ο Martin O'Neill και ο Steve Bruce κριτίκαραν την ομάδα και είχαν δίκιο. Δε θα πρέπει να δίνουμε τέτοιου είδους δικαιώματα. Ολοι θα πρέπει να κοιτούν τη Liverpool με αξιοπρέπεια. Εννοώ, για παράδειγμα, όπως κοιτούν την Arsenal. Oι πράξεις τους είναι σωστές και διοικούνται με σωστό τρόπο. Ημασταν έτσι κάποτε και πρέπει να επανέλθουμε σε αυτό. Να κάνουμε σωστά κάποια πράγματα. Δε γίνεται να κερδίζεις πάντα. Αλλά μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι ώστε να σε σέβονται οι άλλοι", κατέληξε ο Carragher.
englishfootball.gr