Έπαιζε Play Station

Διαστημική ήταν για ακόμα μία φορά η Μπαρσελόνα με τον Παναθηναϊκό να είναι εκείνος που «πλήρωσε» την ήττα των Καταλανών από την Χέρκουλες χάνοντας με 5-1 από τους «μάγους» της μπάλας παρά το προβάδισμα που πήραν οι πράσινοι από το γκολ του Γκοβού. Ο τεχνικός των πρασίνων Νίκος Νιόπλιας, γνωρίζοντας εξ αρχής τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο παιχνίδι κόντρα στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη, παρέταξε την ομάδα του με ένα τοίχος τρία χαφ μπροστά από την αμυντική τετράδα, με τους Ζιλμπέρτο, Σιμάο και Κατσουράνη.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και άρχισαν να απειλούν από το 2' με τους Βίγια, Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα και Πέδρο να είναι ανά πάσα στιγμή κίνδυνος-θάνατος για την εστία του Τζόρβα. Αυτό που έψαχνε το «τριφύλλι» ήταν μία αντεπίθεση ώστε να δηλώσει παρών. Και αυτή ήρθε στο 20' όταν από ελεύθερο του Τζόρβα η μπάλα έφτασε στον Σισέ ο οποίος τράβηξε πάνω του τον Πουγιόλ και με τακουνάκι βρήκε τον Γκοβού και εκείνος με την σειρά του έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην εστία του Βαλντές για το 0-1. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο Καμπ Νου πανηγυρίζουν την ίδια ώρα που ο Γάλλος μεσοεπιθετικός πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του.
Το μυστικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να κρατήσει η ομάδα το προβάδισμα για λίγα λεπτά ώστε να αγχώσει το αντίπαλο. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν συνέβη αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Τσάβι με εκπληκτική μπαλιά-τρύπα στην καρδιά της πράσινης άμυνας βρήκε ξεμαρκάριστο τον Μέσι ο οποίος σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χαρίζεται. Το 1-1 είναι γεγονός και μαζί η ψυχολογία πηγαίνει υπέρ των Καταλανών. Εν συνεχεία λοιπόν αναμενόμενα οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδίολα πήραν εκ νέου την κατοχή της μπάλας και το δεύτερο τέρμα δεν άργησε να έρθει. Στο 33' ο Νταβίντ Βίγια έπειτα από κόρνερ και «αναμπουμπούλα» στην περιοχή των πρασίνων θα κάνει ανενόχλητος και με τον Βύντρα να το κοιτάζει το 2-1.
Παρά το προβάδισμα οι γηπεδούχοι δεν θα πατήσουν φρένο με αποτέλεσμα να έρθει και τρίτο τέρμα στο 44' και ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μέσι είχε προειδοποιήσει στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο αυτήν την φορά δεν θα συγχωρέσει και έπειτα από συνεργασία-ποίημα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα και παράλληλα του Καταλανούς στον έβδομο ουρανό.
Στην επανάληψη η Μπαρσελόνα συνέχισε να αποδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου. Στο 53΄ ο Μέσι κέρδισε το πέναλτι από τον Μπουμσόνγκ αλλά ο Τζόρβας του στέρησε το χατ τρικ. Οι γηπεδούχοι αν και κατέβασαν ταχύτητα στη συνέχεια δημιουργούσαν φάσεις όποτε ήθελαν. Σε μία από αυτές, στο 78', ο Πέδρο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 έπειτα από το διπλό δοκάρι του Μέσι. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο εξαιρετικός συνδυασμός των παικτών της Μπαρσελόνα στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ντάνι Άλβες να διαμορφώνει το τελικό 5-1.