Πρεμιέρα 'Χ'ωρίς νικητή, 1-1 Τότεναμ και Έβερτον

Η αναμέτρηση της Τότεναμ εναντίον της Έβερτον άνοιξε το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Αγγλίας, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες στο 1-1.
Δύο γκολ στο πρώτο μέρος
Με διάθεση μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο τού ‘White Hart Lane’, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο σκορ μόλις στο 17ο λεπτό (1-0). Ο Γιακούμπου κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Τότεναμ, με τον Μπέινς να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Τιμ Χάουαρντ να στέκεται… αρωγός στην προσπάθεια της Τότεναμ να ισοφαρίσει. Σέντρα από δεξιά με στόχο τον Κράουτς και ο πορτιέρο τής Έβερτον στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα πριν φτάσει στον υψηλόσωμο φορ άφησε κενή την εστία του, με τον Φαν Ντερ Φάαρτ να ισοφαρίζει χωρίς κόπο (1-1). Ένα γκολ-δώρο από τον Χάουαρντ.
Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές των δύο συλλόγων προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, με την Τότεναμ να διαμαρτύρεται για ένα μαρκάρισμα στον Κράουτς μέσα στην περιοχή τής Έβερτον. Ο Άγγλος επιθετικός, άλλωστε, είχε την ευκαιρία στις καθυστερήσεις τού πρώτου μέρους να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια τού Χάουαρντ.
Έπεσε ο ρυθμός
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν μπήκαν το ίδιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς σωστές ενέργειες και δημιουργία φάσεων. Η Τότεναμ είχε μία καλή στιγμή στις αρχές τού δεύτερου μέρους με τον Κράουτς (ο Άγγλος επιθετικός είχε ένα καλό σουτ και στο 70΄), χωρίς όμως να υπάρχει γενικότερα καλός ρυθμός στο ματς. Στο 77΄ η Τότεναμ έκανε μία καλή αντεπίθεση, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν προς το τέλος τού παιχνιδιού να γίνουν πιεστικοί, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη που θα τους έστελνε στη δεύτερη θέση τού πίνακα, μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι.
Πλέον, μετά την ισοπαλία στο ‘White Hart Lane’, η Τότεναμ έφτασε τους 15 βαθμούς (3η θέση), ενώ η Έβερτον τους δέκα (10η θέση).
sportdog.gr