Γκέκας: «Προσωρινή η αποχώρηση»

Με τον τίτλο «το φάντασμα του τρόμου», κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Φάνη Γκέκα το γερμανικό περιοδικό «kicker», υπογραμμίζοντας πως ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης άλλοτε πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και άλλοτε δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Ωστόσο, ο Έλληνας διεθνής φέτος ξεκίνησε αρκετά δυναμικά τη σεζόν, έχοντας πετύχει εφτά τέρματα, ενώ στο ίδιο θέμα, «φιλοξενούνται» και δηλώσεις του 30χρονου ποδοσφαιριστή, σχετικά με το θέμα της «προσωρινής» αποχώρησής του από την Εθνική ομάδα, αλλά και για τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα του.
Συγκεκριμένα, ο Φάνης Γκέκας υποστήριξε:
Για τις αποδόσεις του… ύψους και του βάθους: «Χρειάζομαι την εμπιστοσύνη του προπονητή».
Αναφερόμενος στη χειρότερη στιγμή της καριέρας του: «Η θητεία μου στην Πόρτσμουθ, όπου αγωνίστηκα σε τέσσερις μήνες μόλις ένα λεπτό, καθώς ο τεχνικός που με πήρε εκεί, απολύθηκε αμέσως και ο καινούργιος δε με ήθελε».
Για το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας και τους λόγους της αποχώρησής του: «Είναι εσωτερικοί λόγοι. Εκείνους τους οποίους αφορά τους γνωρίζουν, τα αίτια δεν θέλω να τα αναφέρω όμως δημοσίως. Η αποχώρηση μου είναι προσωρινή. Αν εκεί αλλάξει κάτι, δεν μπορώ να πω τι θα συμβεί».