Έπεσε το «Μεστάγια»! Πρώτη εντός έδρας ήττα για Βαλένθια

Την πρώτη της εντός έδρας ήττα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν γνώρισε το Σάββατο το βράδυ η Βαλένθια, η οποία έχασε με σκορ 2-1 από την Μαγιόρκα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν στο παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, καθώς μόλις στο 5’ ο Κάστρο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Γουεμπό από ανατροπή του Γκονζάλο Κάστρο και έκανε το 1-0. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης στο 25’ με κεφαλιά έκανε και το 2-0, όταν πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Μόγια στο δυνατό σουτ του Ρατίνιο έξω από την περιοχή.
Οι «νυχτερίδες» προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά να αντιδράσουν και τελικά στο 36’ μείωσαν σε 1-2. Ο Βιθέντε ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζοάο Βίκτορ και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Σολδάδο ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Βαλένθια συνέχισε να πιέζει, έχασε μάλιστα και κάποιες καλές ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει και γνώρισε τελικά την ήττα. Αυτή ήταν και η πρώτης της εντός έδρας, ενώ παράλληλα ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Μαγιόρκα στο πρωτάθλημα.
Με το αποτέλεσμα αυτό οι «νυχτερίδες» βρίσκονται πλέον τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ και τρεις πίσω από τη δεύτερη Μπαρσελόνα.