Νίκησε Αϊντχόφεν και πάτησε κορυφή η Τβέντε

Μετά από 12 αγωνιστικές στην Eredivisie η Τβέντε επέστρεψε εκεί όπου τελείωσε την περσινή σεζόν, στην πρώτη θέση, επικρατώντας 1-0 της Αϊντχόφεν στο "Φίλιπς Στάντιον". Δεύτερος ο Άγιαξ, διέλυσε την Χέρακλες.
Με αργά, αλλά σταθερά βήματα η Τβέντε αποδεικνύει ότι ο περσινός τίτλος δεν ήταν θέμα τύχης. Η επιστροφή της Αϊντχόφεν στο "Φίλιπς Στάντιον" μετά το 10-0 επί της Φέγενορντ την έκανε να γνωρίσει την έτερη όψη του νομίσματος, αφού οι πρωταθλητές Ολλανδίας έφυγαν νικηφόρα με 1-0. Ένα εξαιρετικό τέρμα του Νασέρ Τσαντλί εξώθησε την ομάδα του Φρεντ Ρούτεν στην πρώτη φετινή ήττα και πρώτη εντός από τον Φεβρουάριο του 2009 (Χέρενφεν, 2-3 και πάλι με τον Μισέλ Πρεντόμ στην αντίπαλη όχθη).
Ο Άγιαξ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο το στραβοπάτημα της Αϊντχόφεν και συνέτριψε στο Άλμελο τον κατά τα άλλα εξαιρετικό φέτος Χέρακλες με 4-1. Ο φορμαρισμένος Μουνίρ ελ Χαμνταουί έδειξε τον δρόμο και παρά την ισοφάριση του Βίλι Όφερτουμ, οι Ράσμους Λίνγκρεν, Αντρέ Όιερ και Μιραλέμ Σουλεϊμάνι φρόντισαν στο δεύτερο μέρος να δώσουν το "τρίποντο" στον "Αίαντα".
nooz.gr