«Είμαι πάντα έτοιμος»

Οι απαιτήσεις που έχει ένας σύλλογος όπως η Μίλαν είναι αυξημένες και αυτό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος το έμαθε καλά. Ο Ελληνας αμυντικός μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι των Ροσονέρι και σχολίασε τόσο την εμφάνιση του κόντρα στην Νάπολι (νίκη των Μιλανέζων με 2-1), αλλά και το πόσο τον επηρέασε η απουσία του για πάνω από ένα μήνα από τις υποχρεώσεις της ομάδας του.
«Το παιχνίδι με την Νάπολι ήταν σημαντικό τόσο για μένα όσο και για την ομάδα. Παίξαμε καλά και κατακτήσαμε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Σίγουρα όταν δεν παίζεις για πολύ καιρό, δεν αισθάνεσαι μεγάλη σιγουριά επειδή χάνεις κάπως τον ρυθμό. Πλήρωσα ψυχολογικά τα λάθη στο ματς με την Τσεζένα, αλλά προπονούμαι και όταν ο προπονητής μου δίνει την ευκαιρία προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό. Πρέπει να δουλεύω σκληρά για να είμαι πάντα έτοιμος. Είμαι ακόμα νέος και μπορώ να μάθω πολλά από τους συμπαίκτες μου».
Αναφερόμενος στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τη Γιουβέντους ο «Πάπα» τόνισε: «Το ματς με τη Γιούβε είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να κερδίσουμε. Η ομάδα αποτελείται από σπουδαίους πρωταθλητές και πρέπει να τα πάμε καλά».
Επιπλέον σχολίασε και στην πολύ καλή εμφάνιση του Εζεκιέλ Λαβέτσι ο οποίος τον…ταλαιπώρησε στην αναμέτρηση με την Νάπολι: «Ο Λαβέτσι είναι σπουδαίος παίκτης, έκανε εξαιρετικό ματς, πέτυχε ωραίο γκολ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι νικήσαμε εμείς».