Αυστρία-Ελλάδα 1-2!

Ένα άπιαστο δίδυμο οι δυο Γιώργηδες, Φωτάκης και Σαμαράς οδήγησαν την Εθνική σε εκτός έδρας φιλική νίκη επί της Αυστρίας. Αποδείχθηκε και στην πράξη πως όλοι οι καλοί χωράνε στο συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος που αρχίζει να αποκτά… ταυτότητα και στόφα νικήτριας ομάδας. Η εικόνα της Εθνικής άλλαξε σημαντικά με την είσοδο του Γιώργου Φωτάκη, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο γκολ με το οποίο ο Σαμαράς «εκτέλεσε» τον αυστριακό γκολκίπερ. Στο δεύτερο τέρμα οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς όλα ξεκίνησαν από εκπληκτική ενέργεια του Σαμαρά και ο Φωτάκης ήταν άψογος σε ρόλο εκτελεστή.
Για να επιβεβαιωθεί η ρήση ότι όλοι οι καλοί χωράνε θα πρέπει να σταθούμε και στην απόδοση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Στο πρώτο ημίχρονο είχε εκλάμψεις, όμως ο παίκτης του Παναθηναϊκού ανέβηκε στην επανάληψη. Ρόλο έπαιξε και η μετακίνηση του Σαμαρά στα αριστερά, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος σε ρόλο οργανωτή. Όμως καλό βαθμό σε αυτό το ρόλο παίρνει ο Φωτάκης που μπήκε ως αλλαγή.
Δεν έλειψε και η συμβολή του Φετφατζίδη που με κάποιες ντρίμπλες του «τρέλανε» τους Αυστριακούς. Στην επανάληψη, μετά το 1-1 από τους Αυστριακούς, ανέβηκε και ο Καραγκούνης που έβγαλε τις απαιτούμενες μπαλιές. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Γιώργος Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού. Μπορεί να έκανε μόνο μια προπόνηση, όμως μπήκε ως αλλαγή και έστειλε μήνυμα στο Σάντος ότι μπορεί να τον υπολογίζει.
Δεν έλειψαν κάποια κενά στην άμυνα όπως στο γκολ του Φουκς, ο οποίος πέρασε το Τζόρβα και εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο που του άφησε ο Παπασταθόπουλος για να ισοφαρίσει προσωρινά για τους αυστριακούς. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έδειξε ότι δεν αισθάνεται σίγουρος κάτω από τα δοκάρια. Μπορεί να έπιασε το πέναλτι του Κλάιν, με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι δεν υπήρχε παράβαση Μάιερχοφερ από τον Παπασταθόπουλο, όμως αστόχησε σε μια έξοδο και ο Μάιερχοφερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στο Ελληνα γκολκίπερ.