Στην κορυφή με «τεσσάρα» η Μαρσέιγ. Έχασε την ευκαιρία της η Λιλ

Πολύ σημαντική ευκαιρία για να μείνει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας έχασε η Λιλ, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Μπορντό στο «Σαμπάν Ντελμά». Οι «Λιλουά» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με τον Σο στο 36’, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση χάρη σε ένα αυτογκόλ του Ραμί στο 52’.
Λίγο νωρίτερα, η Μαρσέιγ πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση συνέτριψε με 4-0 τη Μονπελιέ στο «Βελοντρόμ» και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι πρωταθλητές ήταν καταιγιστικοί και μετέτρεψαν το... φημολογούμενο ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο, πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Από εκεί και πέρα, στο ημίχρονο διεκόπη η αναμέτρηση στο «Φρανσί Λε Μπλε» ανάμεσα στη Μπρεστ και την Λανς εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που έχει πλήττει την Βρετάνη. Το αποτέλεσμα μέχρι εκείνο το σημείο ήταν στο 0-0.
Η Μονακό από την πλευρά της δεν κατάφερε να κερδίζει ούτε τη Νις (1-1) στο «Λουί ΙΙ» και παρέμεινε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Νανσί που παραχώρησε ισοπαλία με το ίδιο σκορ στην Σεντ Ετιέν στο «Μαρσέλ Πικό». Τέλος, άνετες νίκες στις έδρες τους πήραν Λοριάν και Βαλενσιέν που επιβλήθηκαν των Ρεν και Αρλ αντίστοιχα.
sportdog.gr