ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ - Διαστημική και στους αριθμούς!

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, όμως μέσω αυτών μπορούν να βγουν ξεκάθαρα συμπεράσματα για ένα παιχνίδι! Η Μπαρσελόνα στο χτεσινό ματς, όχι απλά υπερείχε, αλλά ουσιαστικά ήταν η μόνη που πραγματικά έπαιξε! Η διαφορά με τον Παναθηναϊκό είναι χαοτική τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και στις επί μέρους κατηγορίες της στατιστικής!
Το Standing Ovation On Line σας παρουσιάζει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία της παράστασης που έδωσε στο ΟΑΚΑ η πρωταθλήτρια Ισπανίας και μάλιστα με σβηστές μηχανές!
Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό οι παίκτες της Μπαρσελόνα είχαν την κατοχή της μπάλας. Άλλωστε αυτό είναι το παιχνίδι των Ισπανών και όπως είπε και ο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου, είναι από τις ομάδες που δεν δίνει καθόλου την μπάλα στον αντίπαλο.
Μιλώντας σε ποσοστά τώρα, οι φιλοξενούμενοι δεν έπεσαν ποτέ κάτω από το 70% στην κατοχή, ενώ αν το δούμε αυτό σε συνολικό χρόνο παιχνιδιού, το «τριφύλλι» είχε την μπάλα στα πόδια του περίπου 19 λεπτά, ενώ οι φιλοξενούμενοι πάνω από 50’!
Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, όταν μια ομάδα έχει τα 50 λεπτά του παιχνιδιού την μπάλα στα πόδια της τότε είναι πολύ δύσκολο, όχι να δεχτεί γκολ, αλλά και να μην σκοράρει!
Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι οι πάσες. Στο ημίχρονο η UEFA έβγαλε μια κάρτα που έλεγε ότι η Μπάρσα είχε τελειώσει πάνω από 350 πάσες, ενώ ο Παναθηναϊκός ούτε 100, ενώ οι καταλανοί τελείωσαν το ματς με πάνω από 600 σωστές πάσες, την ώρα που η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν είναι ούτε τις μισές.
Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πρώτο ματς των δυο ομάδων, η Μπαρσελόνα τελείωσε 792 πάσες, μια επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της ομάδας στην συγκεκριμένη κατηγορία!
Τέλος, οι προσπάθειες προς το τέρμα ανήκουν και αυτές συντριπτικά στους «μπλαουγκράνα». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα είχαν δώδεκα σουτ προς την εστία του Τζόρβα (πολλά από αυτά τα έδιωξε εντυπωσιακά ο Έλληνας τερματοφύλακας), ενώ ο ΠΑΟ είχε μόλις ένα προς τον Βαλντέζ, την τρομακτική ευκαιρία του Σισέ στο 20 λεπτό!