Στον εισαγγελέα ο Μοράτι!

Μπορεί να το απέφυγε για πολύ καιρό, αλλά τελικά ο Μάσιμο Μοράτι καλείται από τον εισαγγελέα Στέφανο Παλάτσι, λόγω των συνομιλιών της Ίντερ με αρχιδιαιτητές και διαιτητές. Στην ποινική δίκη που γίνεται στη Νάπολι για το Calciopoli, οι δικηγόροι του Λουτσιάνο Μότζι ανακάλυψαν πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες του τότε προέδρου της Ίντερ, Τζιάσιντο Φακέτι, αλλά και του ιδιοκτήτη Μάσιμο Μοράτι με τους τότε αρχιδιαιτητές Πάολο Μπέργκαμο και Πιερλουίτζι Παϊρέτο, καθώς και με διαιτητές.
Σε αυτές τις συνομιλίες ο Φακέτι ακούγεται να κάνει υποδείξεις στους αρχιδιαιτητές για το ποιους διαιτητές και βοηθούς θέλει σε συγκεκριμένα ματς, ενώ σε μία ακούγεται να λέει ότι έχει ενημερώσει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι πως ο διαιτητής θα είναι καλός με την Ίντερ, οπότε δεν θα χρειαστούν μετά διαμαρτυρίες από τον προπονητή.
Όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι συγκεκριμένες συνομιλίες ο Μοράτι είχε ξεκαθαρίσει ότι θα πάει να καταθέσει στον εισαγγελέα για να ξεδιαλύνει τα πράγματα, αλλά τελικά όποτε ακουγόταν έντονα ότι θα κληθεί στη δίκη της Νάπολι για να καταθέσει, ήταν εκτός Ιταλίας για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους.
Τώρα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Στέφανο Παλάτσι, που ήταν ο αθλητικός εισαγγελέας στη δίκη 15 ημερών του 2006, θα καλέσει τον Μοράτι για κατάθεση λόγω του αιτήματος της Γιουβέντους για αφαίρεση του Scudetto του 2006 από την Ίντερ, μια και υπάρχουν και δικές της συνομιλίες με αρχιδιαιτητές.
gazzetta.gr