Τους «έφαγε» ο Λεβ!

Τι κι αν οι Ζοζέ Μουρίνιο και Βιθέντε ντε Μπόσκε είναι οι δύο εκ των τριών υποψηφίων για την «Χρυσή Μπάλα» των προπονητών; Σύμφωνα με την «L’ Equipe», κορυφαίος τεχνικός της χρονιάς είναι ο Γιοακίμ Λεβ. Ο Πορτογάλος τεχνικός κατέκτησε το «τρεμπλ» με την Ίντερ και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ισπανών το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής με την «φούριας ρόχας», όμως κανένα από αυτά τα κατορθώματα δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει το βραβείο του προπονητή του 2010.
Όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η γαλλική εφημερίδα, που διοργανώνει και τον θεσμό του «Ballon D’ or», ανακήρυξε τον 50χρονο καθοδηγητή των «πάντσερ» ως τον καλύτερο. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το βραβείο. Το δέχομαι εκ μέρους της ομάδας, του προπονητικού επιτελείου, τους βοηθούς της εθνικής ομάδας αλλά και τους οπαδούς της. Είναι ένα βραβείο για όλη την ομάδα», δήλωσε ο Λεβ ενώπιον των δημοσιογράφων στη Φρανκφούρτη.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανέδειξε δεύτερο τον προπονητή της εθνικής ομάδας Χαντμπολ της Γαλλίας, Κλωντ Ονεστά, ενώ τρίτος ήταν ο Μουρίνιο. Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Ντελ Μπόσκε κι ένατος κατετάγη ο «δάσκαλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.