Τα «ηνία» στον Σπιντ

Ο Γκάρι Σπιντ είναι με κάθε επισημότητα πλέον ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ουαλίας. Ο 41χρονος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 χρόνων και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Μετά την αποκάλυψη ότι ήταν η πρώτη επιλογή της ουαλικής ομοσπονδίας, ο Σπιντ ζήτησε και πήρε άδεια από την ομάδα του, τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, να αρχίσει τις συζητήσεις και μετά από λίγες μέρες ήρθε σε συμφωνία: «Είναι πολύ δύσκολο να απορρίψεις την ομοσπονδία της χώρας σου όταν σε καλεί. Είμαι πολύ περήφανος που μου ζητήθηκε να γίνω προπονητής της Εθνικής ομάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ενώ για την αποχώρησή του από την Σέφιλντ, τόνισε: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ήμουν απογοητευμένος που έπρεπε να αφήσω τη Σέφιλντ, καθώς νιώθω πως είχα ακόμα πολλά πράγματα να κάνω εκεί και ήμουν απόλυτα αφοσιωμένος στην ομάδα. Αλλά όταν σε ζητάει η πατρίδα σου είναι μία δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρεις και νομίζω ότι πήρα τη σωστή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την ευκαιρία που μου έδωσε να δουλέψω εκεί, άλλα και για την συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια των συζητήσεων».
Ως ποδοσφαιριστής, ο 41χρονος Ουαλός έκανε σπουδαία καριέρα στην Premier League, φορώντας διαδοχικά τις φανέλες των Λιντς (1988-96), Εβερτον (1996-98), Νιούκασλ (1998-04) και Μπόλτον (2004-08), ενώ κρέμασε τα παπούτσια του στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2008-10), στην οποία εργάστηκε και ως προπονητής τη φετινή σεζόν, αναλαμβάνοντας στις αρχές της σεζόν αντί του Κέβιν Μπλάκγουελ.