Ροσέλ: «Πεπ, ο δικός μας Φέργκιουσον»

«Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να μείνει στην Μπαρσελόνα για όσο διάστημα επιθυμεί ο ίδιος», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Σάντρο Ροσέλ. Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον 39χρόνο τεχνικό που στα δυόμισι χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο έχει κατακτήσει 8 τρόπαια και μάλιστα δεν δίστασε να τον παρομοιάσει με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. «Θα ήθελα ο Πεπ να γίνει ο Φέργκιουσον της Μπάρσα», τόνισε ο Ροσέλ σε μια συνέντευξη Τύπου απολογιστικού χαρακτήρα για το 2010.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της «Μπάρσα» το πήγε ακόμα παραπέρα, αφού τόνισε πως ο Γκουαρδιόλα μπορεί κάποια στιγμή να αναλάβει ακόμα και την προεδρία του συλλόγου. «Στην συνέχεια, μπορεί να γίνει ο δικός μας Μπεκενμπάουερ. Εννοώ πως, όπως και ο Κάιζερ, αφού προπονήσει την ομάδα για πολλά πολλά χρόνια, να γίνει πρόεδρος μας».
Πέρα πάντως από τα λόγια του Ροσέλ, ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες των Καταλανών, δεν έχει ακόμα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο πολυνίκης τεχνικός έχει σαν πολιτική να ανανεώνει το συμβόλαιο του για ένα έτος μόνο στο τέλος της κάθε σεζόν και δηλώνει πως δεν βιάζεται.
Από την πλευρά του, ούτε ο Ροσέλ ανησυχεί: «Για όλα υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να γίνουν σωστά. Όμως δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Ξέρει πως μπορεί να υπογράψει για όσα χρόνια θέλει ο ίδιος. Πάω στοίχημα πως αυτό θα κάνει. Ο Πεπ ανήκει στην οικογένεια της Μπάρσα, νιώθει και καταλαβαίνει την ομάδα. Πάντα βάζει το καλό του συλλόγου πρώτο και γι' αυτό διαφέρει από όλους τους άλλους προπονητές».