Eμειναν… ανικανοποίητοι

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», όπου Τότεναμ και Τσέλσι αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κερδίσει οποιαδήποτε. Από τη μία τα «σπιρούνια» ήθελαν να αποδείξουν πως φέτος είναι πραγματικά βελτιωμένοι και μπορούν να κερδίσουν τους πάντες, από την άλλη η Τσέλσι με μία νίκη σε έξι πριν το χθεσινό χρειαζόταν απεγνωσμένα τους βαθμούς. Ο Ντρογκμπά έμεινε στον πάγκο για «λόγους τακτικής» όπως είπε ο Αντσελότι και το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Τότεναμ. Στο 16’ ο Ντεφό (πήρε την μπάλα από θέση οφ-σάιντ) τροφοδότησε τον Παβλιουτσένκο και ο Ρώσος με έξοχη κίνηση και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ για το 1-0.
Ο Αντσελότι… ξύπνησε στο ημίχρονο και έβαλε μέσα τον Ντρογκμπά. Οι «μπλε» έγιναν πιο απειλητικοί και στο 70’ ο Τσεχ με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Ιβοριανό, που έκανε κοντρόλ με… τον ώμο (!) και με σουτ νίκησε τον Γκόμες (φέρει ευθύνη) για το 1-1.
Στο 92’ η Τσέλσι είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη, αφού ο Γκόμες ανέτρεψε τον Ραμίρες εντός περιοχής, όμως στη συνέχεια από μοιραίος έγινε ήρωας, αποκρούοντας το πέναλτι του Ντρογκμπά και κρατώντας το 1-1. Την επανεμφάνισή του μετά από 106 μέρες έκανε ο Φρανκ Λάμπαρντ, που μπήκε αλλαγή στο 77’.