Ο Τσάβι των 549 συμμετοχών!

Η μεγάλη είδηση του αγώνα της Μπαρσελόνα με την Λεβάντε την Κυριακή δεν ήταν η νίκη των Καταλανών, που τους εδραίωσε στην κορυφή, αλλά η πολύ μεγάλη στιγμή για τον Τσάβι. Ο χαρισματικός μέσος έφτασε τις 549 συμμετοχές με τη φανέλα της «Μπάρσα» ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μιγκουέλι. Μάλιστα τόσο ο «Ταρζάν», όπως ήταν το παρατσούκλι του παλαίμαχου παίκτη της Μπαρσελόνα, όσο και ο μικρός του γιος ήταν στο γήπεδο, με τον πιτσιρίκο να κάνει το «τιμητικό» εναρκτήριο λάκτισμα.
Ο Τσάβι, αλλά και ο Μιγκουέλι, αποθεώθηκαν, ακόμα και οι Πικέ, Τσάβι, Πουγιόλ (που ήταν εκτός αποστολής) αλλά και όλοι οι παίκτες της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα συμμετείχαν σε ένα μικρό τελετουργικό που έγινε στη σέντρα, στο τέλος του αγώνα, την ώρα που ο κόσμος έδινε το πιο θερμό του χειροκρότημα.
«Είμαι απίστευτα συγκινημένος. Είναι τιμή για μένα να φορώ αυτή τη φανέλα και ελπίζω να το κάνω για πολλά χρόνια ακόμα», είπε στον κόσμο, μέσω μικροφώνου, ο Τσάβι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απένειμε τα εύσημα στον Τσάβι μετά το τέλος του αγώνα. «Αυτή η αναμέτρηση του ανήκει. Εγώ έφτασα τις 300 συμμετοχές με την Μπαρσελόνα και μου φάνηκε κάτι το τρομερό. Ο Μιγκουέλι έπαιξε 549 αγώνες και αποσύρθηκε στα 38 του χρόνια. Ο Τσάβι είναι μόλις 30 ετών και έχει 549 συμμετοχές! Δεν θα εκπλαγώ αν φτάσει τις 700!»