Το ντέρμπι της Ρώμης ξεκίνησε πριν από την ώρα του

To ντέρμπι Ρόμα-Λάτσιο για τους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας ξεκίνησε νωρίς... Την αρχή έκαναν οι οργανωμένοι οπαδοί των «λατσιάλι», καθώς απένειμαν τιμητική πλακέτα (!) στο φορ της Σαμπντόρια, Τζιανπάολο Πατσίνι πριν από τον αγώνα των δύο ομάδων στο «Ολίμπικο» για το πρωτάθλημα.
Οι τιφόζι της Λάτσιο προέβησαν σε αυτήν τη βράβευση, καθώς ο Πατσίνι με δύο γκολ βοήθησε τη «Σαμπ» να κερδίσει τη Ρόμα μέσα στη Ρώμη στις 25 Απριλίου 2010. Η συγκεκριμένη ήττα ουσιαστικά στέρησε από τους «τζιαλορόσι» το «σκουντέντο» της περασμένης περιόδου, που κατέληξε στην Ιντερ, γεμίζοντας... χαρά τους υποστηρικτές της Λάτσιο! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί των «μπιανκοτσελέστι» είχαν βραβεύσει για ανάλογη περίπτωση το 1999 και τον Ιρλανδό Ρόνι Γουίλαν, όταν ήταν προπονητής στον Πανιώνιο!
Πριν από το ματς της Λάτσιο με τους «κυανέρυθρους» στη Νέα Σμύρνη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1998-'99), οι οπαδοί των «λατσιάλι» είχαν δώσει τιμητική πλακέτα στον Γουίλαν, γιατί ως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ κέρδισε τη Ρόμα στα πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1984 και μάλιστα μέσα στη Ρώμη!
ΕΘΝΟΣΠΟΡ