«Δεν άντεχα άλλο στην Μπάγερν»

Η μετακίνηση του Μάρτιν Ντεμικέλις από την Μπάγερν στην Μάλαγα προκάλεσε αίσθηση. Ο Αργεντινός στόπερ μίλησε για την επιλογή του να αφήσει τους Βαυαρούς και να μετακομίσει στην Ισπανία, αφήνοντας αιχμές για τον πρώην προπονητή του, Λουίς Φαν Γκάαλ.
«Από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο Φαν Γκαάλ στην ομάδα, όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά για μένα. Έδωσα τα πάντα για να κερδίσω την θέση μου στην ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερα. Μέτα από 7,5 χρόνια που ήμουν στην Μπάγερν, έγινα οπαδός της ομάδας και δεν γινόταν να παρακαλάω να μην πηγαίνει καλά η ομάδα ή να τραυματιστεί κάποιος συμπαίκτης μου, για να παίξω», δήλωσε αρχικά ο διεθνής αμυντικός
Στην συνέχεια ο 30χρονος άσος , ο οποίος είχε συμβόλαιο με τη Μπάγερν μέχρι το 2012, επεσήμανε: «Αν ήθελα λεφτά, θα καθόμουν στην Μπάγερν. Μπορεί να μην περίμεναν να φύγω στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά δεν άντεχα άλλο την κατάσταση εκεί».
Αναφορικά με τον νέο σταθμό στην καριέρα του ο Ντεμικέλις αναφέρθηκε σε ένα τηλεφώνημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι (σ.σ. τον είχε προπονητή στην Ρίβερ Πλέιτ στο ξεκίνημα του) που τον έκανε να δεχτεί την πρόταση της ισπανικής ομάδας. Αποκάλυψε ακόμα ότι ο λόγος που πήγε στην Μάλαγα είναι ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον προπονητή της ισπανικής ομάδας.
«Με έκανε να νιώσω σημαντικός. Εμπιστεύομαι τον Μανουέλ, είναι ένας προπονητής που εμπνέει αυτοπεποίθηση» ήταν τα λόγια για τον Χιλιανό τεχνικό, ενώ πρόσθεσε για τους στόχους του στην νέα του ομάδα: «Ο πρώτος στόχος είναι να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι θα φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και του χρόνου θα παλέψουμε για μια από τις πρώτες έξι θέσεις».