Μπαλοτέλι και Τόνι βλέπει η Μίλαν

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει δώσει πολλές λύσεις στη Μίλαν και θα δώσει ακόμα περισσότερες, όμως είναι μόνος του στην επίθεση των «ροσονέρι» και αυτό αναγκάζει τη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου να αναζητήσει έναν ακόμα ποδοσφαιριστή για να τον πλαισιώσει. Γι' αυτό και οι Μάριο Μπαλοτέλι και Λούκα Τόνι είναι ήδη στο στόχαστρο. Οι τραυματισμοί και η ηλικία του Πίπο Ιντσάγκι και τα... περιττά κιλά του νεοαποκτηθέντος Αντόνιο Κασάνο αφήνουν, προς το παρόν, μόνο του τον Ιμπραΐμοβιτς στην επίθεση. Και η προσπάθεια για την πλαισίωσή του με έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου δεν είναι εύκολη.
«Να πάει ο Τόνι στη Μίλαν; Είναι σαν να πάει ο Ροναλντίνιο στη Λουμετζάνε». Η δήλωση αυτή που θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία πολέμου ανάμεσα σε Μίλαν καιΤζένοα ανήκει στον πρόεδρο της τελευταίας Ενρίκο Πρετσιόζι, ο οποίος επέλεξε αυτόν τον... προβοκατόρικο τρόπο για να απαντήσει στα δημοσιεύματα περί πώλησης ή δανεισμού του παίκτη. «Δεν ξέρω ποιος διαδίδει τέτοιες φήμες, αλλά θα πρόκειται για κάποιον ηλίθιο» δήλωσε ο Πρετσιόζι μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Telenord. «Μόνο βλάκες και ανεύθυνοι διασπείρουν τέτοιες φήμες».
Στόχος της Μίλαν, όμως, είναι και ο Μάριο Μπαλοτέλι, που ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για τον ιταλικό σύλλογο. Ακόμα και όταν ήταν παίκτης της Ιντερ! Μπορεί να δηλώνει «ευτυχισμένος στην Αγγλία», αλλά δεν είναι. Ακόμα και το χατ τρικ που πέτυχε στο προχθεσινό 4-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Αστον Βίλα δεν έδειξε να το χάρηκε ιδιαίτερα. Ο προπονητής του Ρομπέρτο Μαντσίνι έσπευσε να τον δικαιολογήσει.
«Μετά το πρώτο γκολ πανηγύρισε και αυτό είναι μια... πρόοδος» αστειεύτηκε ο Μαντσίνι. «Είναι περίεργο, αλλά καλό παιδί. Του αρέσει να δείχνει την εικόνα του σκληρού και του αγέλαστου. Ισως να νιώθει και κάποια μελαγχολία. Είκοσι ετών είναι, δεν έχει ξαναβγεί από την Ιταλία. Λογικό είναι να του λείπει η οικογένειά του». Ο ίδιος ο Μπαλοτέλι εξήγησε την... απάθειά του στα γκολ λέγοντας ότι δεν έκανε κάτι περισσότερο από αυτό που πρέπει να κάνει. «Είμαι πάντα χαρούμενος, ακόμα και όταν δεν χαμογελώ» δήλωσε ο νεαρός Ιταλός. «Αλλά είμαι επιθετικός και πρέπει να σκοράρω. Αυτή είναι η δουλειά μου».
Η Μίλαν, όμως, δεν έχει μόνο στόχους για αγορά, αλλά και... προϊόντα προς πώληση που θα φέρουν λεφτά στα ταμεία. Ενα από αυτά είναι ο Ροναλντίνιο, για τον οποίον λέγεται ότι ορίστηκαν ως τιμή τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Η Γκρέμιο του Πόρτο Αλέγκρε έχει ενδιαφερθεί, όμως το ποσό αυτό είναι απαγορευτικό. Ο παίκτης, πάντως, έχει δηλώσει ότι ευχαρίστως θα συνέχιζε την καριέρα του κάπου αλλού στην Ευρώπη.
GOAL News