Δεν είχε Μέσι, είχε Πέδρο!

Η απουσία του... αδειούχου Μέσι ήταν φανερή, ωστόσο ο Πέδρο πήρε τη σκυτάλη και με τα δύο γκολ του οδήγησε την Μπαρσελόνα στο 2-1 επί της Λεβάντε. Άλωσε το Σαν Μαμές η Λα Κορούνια, επέστρεψε στις νίκες η Σεβίλη. Τα οκτώ γκολ που δέχτηκε η Λεβάντε από τη Ρεάλ για το κύπελλο προμήνυαν εύκολη επικράτηση για την Μπαρσελόνα, όμως τα πράγματα αποδείχτηκαν ελαφρώς πιο δύσκολα.Όχι ότι οι Καταλανοί τα βρήκαν σκούρα, ωστόσο δεν έφτασαν στα συνήθη στάνταρ και έτσι... περιορίστηκαν στο 2-1 επί των Λεβαντίνων. Το πρώτο μέρος ήταν μονόλογος για τους πρωταθλητές, όμως το μηδέν παρέμεινε παρότι οι Βίγια, Πέδρο και Άλβες είχαν καλές ευκαιρίες.
Με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπαρσελόνα ξεκλείδωσε την άμυνα των 11 παικτών που είχε η Λεβάντε. Ο Ντάνι Άλβες βρέθηκε απέναντι από τον Ρέινα, καθυστέρησε χαρακτηριστικά να τον πλασάρει, τελικά έδωσε στον Πέδρο και αυτός με κοντινό σουτ πέρασε την μπάλα από τα σώματα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 59', το δίδυμο των Άλβες-Πέδρο συνεργάστηκε εκ νέου και ο Ισπανός με ωραίο δυνατό σουτ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Μπαρσελόνα. Οι Καταλανοί έχασαν ευκαιρίες για ένα ευρύτερο σκορ και στο 80' είδαν τη Λεβάντε να μειώνει από το πουθενά με σουτ στην κίνηση από τον Στουάνι. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν περισσότερο και έτσι το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος.