Η συνέντευξη που μου έδωσε ο Χρήστος Πατσατζόγλου για το EpirusPost.gr



http://www.epiruspost.gr/diafora/sports/7421---------Epirus-Post.html

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου μετά από μια τεράστια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις σε Ξάνθη, Ολυμπιακό, Ομόνοια και ΑΕΚ και έχοντας αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα, μεταξύ άλλων στο Euro 2008 και στο Mundial 2010, φοράει πλέον τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Άνθρωπος φιλικός και προσγειωμένος, που ξέρει πολύ καλά που πατάει και που βρίσκεται, έκανε μια συνειδητή επιλογή εκτιμώντας τη προσπάθεια που κάνει ο “Άγιαξ της Ηπείρου” γνωρίζοντας τη δυναμική του. Στην απολαυστική κουβέντα που κάναμε, θα μπορούσαμε να μιλάμε, χωρίς υπερβολή, για ημέρες ατελείωτες για οτιδήποτε έχει σχέση με το ποδόσφαιρο μιας και ο Χρήστος δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
• Χρήστο επόμενος σταθμός στη καριέρα σου είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Γνωρίζουμε ότι είχες προτάσεις από αρκετές ομάδες της Super League. Τι σε έκανε να πεις το ναι στην ομάδα των Ιωαννίνων;
Ο κ. Χριστοβασίλης με έπεισε πολύ εύκολα και τον ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Έχω έρθει σε μία ομάδα που όπως έχω ξαναδηλώσει είναι πάρα πολύ μεγάλη και πάρα πολύ καλή με απίστευτο κόσμο στο πλευρό της. Ο ΠΑΣ αδικείται που βρίσκεται σε αυτή τη κατηγορία. Είναι μια ομάδα με φιλοδοξίες και αυτό με έκανε να τα βρω με τον πρόεδρο και να πω το ναι μέσα σε πέντε λεπτά.
• Οι διοικούντες δεν επαναπαύονται στην καλή πορεία και απόδοση της ομάδας και συνεχίζουν να την ενισχύουν. Πιστεύεις ότι στο τέλος θα στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια;
Ο ΠΑΣ έχει πάρα πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα τερματίσει πρώτος. Η προσπάθεια που γίνεται από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τη διοίκηση είναι πάρα πολύ μεγάλη και τη σέβεται όλος ο κόσμος. Το ρόστερ του ΠΑΣ είναι για τη Super League και πρώτα η υγεία, πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς θα στεφθούμε πρωταθλητές. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο που έχουμε τώρα για να μείνει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία γιατί εκεί της αξίζει να βρίσκεται.
• Ποια είναι η γνώμη σου για τον κ. Χριστοβασίλη;
Είναι πάρα πολλά καλά που μπορούμε να πούμε για τον κ. Χριστοβασίλη. Στο είπα πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη, στο λέω και τώρα ότι μακάρι στο ποδόσφαιρο να μπαίνουν τέτοιοι άνθρωποι και να υπάρχουν τέτοιοι παράγοντες. Είναι άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΣ Γιάννινα και ξέρει τι χρειάζεται ακριβώς μία ομάδα για να πηγαίνει καλά και εύχομαι να είναι έτσι όλα του τα χρόνια. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
• Ο πρόεδρος της ομάδας μελετά τη κατασκευή ενός νέου γηπέδου για τον ΠΑΣ. Πόσο πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει την ομάδα;
Μακάρι όλες οι ομάδες στην Ελλάδα να αποκτήσουν ένα νέο γήπεδο και να ανεβεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Πιστεύω ότι πρέπει να κατασκευαστεί ένα καινούριο γήπεδο για τον ΠΑΣ Γιάννινα γιατί έχει πάρα πολύ κόσμο που αγαπάει την ομάδα και πιστεύω ότι θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο και το επίπεδο της ομάδας. Όταν μίλησα με τον πρόεδρο μου είπε ότι έχει όραμα να φτιάξει ένα καινούριο γήπεδο και συμφωνώ ότι αξίζει σε αυτή την ομάδα ένα καινούριο γήπεδο.
• Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Αγωνίστηκες στο Euro 2008 και στο Mundial 2010. Τι σημαίνει για σένα να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο;
Ήμουνα πάρα πολύ τυχερός στη ζωή μου γιατί αγωνίστηκα πάρα πολλά χρόνια με την Εθνική ομάδα και είναι πολύ μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ όλους τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα μαζί τους. Ήτανε χαρά μου που αγωνίστηκα σε ένα Euro και στο Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι όνειρο ζωής. Εύχομαι να το ζήσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ειλικρινά είναι πάρα πολύ όμορφο και δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια. Δεν μπορείς να περιγράψεις πως είναι να ζεις από κοντά αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου.
• Η σημαντικότερη στιγμή στη καριέρα σου;
Στο λέω μέσα από τη ψυχή μου ότι η σημαντικότερη στιγμή στη καριέρα μου ήταν η γέννηση των παιδιών μου. Είχα και καλές και κακές στιγμές στη καριέρα μου. Έζησα πάρα πολύ καλές στιγμές με τον Ολυμπιακό, αλλά οι πιο ευτυχισμένες μου στιγμές στη ποδοσφαιρική μου πορεία ήταν αυτές που σταματούσα για λίγο το ποδόσφαιρο όταν γεννιόντουσαν τα παιδιά μου.
• Στην ΑΕΚ το ότι δεν “έπιασες” οφείλεται στη κακή κατάσταση της ομάδας, στη αδιαφορία κάποιων ποδοσφαιριστών π.χ. Σκόκο, στο ότι ήσασταν απλήρωτοι, ή σε κάτι άλλο;
Δεν υπήρχε αδιάφορος ποδοσφαιριστής στην ομάδα παρόλο που γραφόταν διάφορα όπως είπες και συ για τον Σκόκο. Απλά δεν ήταν το κατάλληλο “timing” όταν πήγα στην ΑΕΚ. Δεν έχει να κάνει με την ομάδα. Στην ΑΕΚ γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να επιβιώσει αυτή η ομάδα και από τους ποδοσφαιριστές και από τους διοικούντες και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τους εύχομαι καλή πορεία μέσα από τη ψυχή μου και να είναι όλοι τους καλά.
• Η κατάσταση στα αποδυτήρια της ΑΕΚ πώς ήταν;
Πάρα πολύ καλή! Ειδικά στα αποδυτήρια η κατάσταση ήταν πάρα πολύ καλή. Δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα στην ΑΕΚ. To ότι η ομάδα δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας φταίνε άλλα πράγματα στα οποία δεν θέλω να αναφερθώ. Η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να πρωταγωνιστήσει και πάλι η ΑΕΚ.
• Ποια είναι η γνώμη σου για το Κυπριακό πρωτάθλημα; Σε τι επίπεδα βρίσκεται;
Το επίπεδο στο Κυπριακό πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλό. Έχει κάνει πολλά βήματα προόδου, θα έλεγα ότι έχει κάνει άλματα. Επίσης στη Κύπρο οι ποδοσφαιριστές είναι πάρα πολύ καλοί και τα γήπεδα είναι πάρα πολύ καλά. Το μόνο δύσκολο είναι ότι υπάρχει πάρα πολύ ζέστη και πάρα πολύ υγρασία.