Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Η Μάντσεστερ Σίτι με γκολ του Γιαγιά Τουρέ νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Γουέμπλεϊ" και θα παίξει στον τελικό του FA Cup για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.
Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της Μπαρσελόνα πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης στο 52', με εξαιρετικό πλασέ, αφού απέφυγε τον Βίντιτς στην περιοχή σαν σταματημένο. Η μπάλα έφτασε στον Τουρέ μετά από λάθος του Μάικλ Κάρικ, ενώ είχε προηγηθεί και λάθος του Έντβιν φαν ντερ Σαρ.
Χωρίς τον Γουέιν Ρούνεϊ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να κάνει καλή εμφάνιση και η καλύτερη στιγμή της ήταν το δοκάρι του Νανί στο 66' σε εκτέλεση φάουλ. Η χειρότερη στιγμή της πάντως ήταν η αποβολή του Πολ Σκόουλς, ο οποίος έδειξε για ακόμη μια φορά το κακό του πρόσωπο, κάνοντας εγκληματικό τάκλιν στον Πάμπλο Σαμπαλέτα.
Ο Άγγλος είδε φυσικά απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ ο Αργεντινός συνέχισε να αγωνίζεται, αν και ο τετρακέφαλός του είχε δύο τρύπες από τις τάπες του παπουτσιού του Σκόουλς. Με την λήξη του ματς ο Μάριο Μπαλοτέλι προκάλεσε τον Ρίο Φέρντιναντ και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.
sport24.gr