AC Milan, Campioni di Italia 2010-2011!

Ήταν ίσως το ματς της χρονιάς, ο αγώνας για τον οποίο ανέπνεε ολόκληρο το Μιλάνο και όχι μόνο. Το μισό San Siro εναντίον του άλλου μισού. Ένα ματς που περίμενε όλη η Ευρώπη. Το φημισμένο Derby Della Madonnina! Μίλαν εναντίον Ίντερ! Τελικά αποδείχθηκε παράσταση για ένα ρόλο με τους Ροσονέρι να σκορπίζουν τους Νερατζούρι με 3-0 και να βάζουν τέλος στο φετινό Σκουντέτο. Άλλωστε οι περισσότεροι έβλεπαν φέτος τη Νάπολι του Έντισον Καβάνι και όχι την Ίντερ ως την κύρια αντίπαλο της ομάδας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη κούρσα για τον Ιταλικό θρόνο. Και τελικά αυτός που καθάρισε με δύο προσωπικά τέρματα ήταν ο κατά τα φαινόμενα… γαμπρός του, ο Αλεχάντρο Πάτο! Φρόντισε να επιβεβαιώσει το ρητό που λέει πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και έκανε το 1-0 μόλις 42 δευτερόλεπτα από την έναρξη, δείχνοντας τις προθέσεις του στην ομάδα του Λεονάρντο. Ο βραζιλιάνος τεχνικός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ιστορίας της Μίλαν αλλά σε αυτό το ματς βρισκόταν στην άλλη πλευρά (στις εξέδρες υπήρχε και σχετικό πανό). Αλλά αυτά έχει ο επαγγελματισμός. Να σημειώσουμε πως οι γηπεδούχοι κατέβηκαν χωρίς τα βαρέα όπλα τους δηλαδή τους Ιμπραΐμοβιτς και Ινζάγκι (μεταξύ άλλων).
Τη δεύτερη σφαλιάρα του ο Πάτο την έδωσε στο 62’ και ο Κασάνο έβαλε το κερασάκι στη τούρτα στο 90’ με πέναλτι ολοκληρώνοντας τη συντριβή. Το τελικό σκορ αποτελεί και τον καθρέφτη του αγώνα καθώς οι γηπεδούχοι κατέβηκαν αποφασισμένοι, με ψυχή και καρδιά πρωταθλητή, ήξεραν τι ήθελαν και πώς να το πετύχουν. Και με τη νίκη αυτή των επτά φορές Πρωταθλητών Ευρώπης, το μισό Μιλάνο κλαίει ενώ το άλλο μισό γλεντάει!
Το αποτέλεσμα φέρνει τη Μίλαν αγκαλιά με το 18ο Σκουντέτο της ιστορίας της και τους οπαδούς της επίσης στον… 18ο ουρανό!