Επίδειξη δύναμης για Σίτι, Φούλαμ

Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η Μάντσεστερ Σίτι εδραίωσε την παρουσία της στην 3η θέση της βαθμολογίας στην Premier League. Οι “πολίτες”, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής, συνέτριψαν με 5-0 τη Σάντερλαντ στο “Σίτι οφ Μάντσεστερ Στέιντιουμ” και πλέον βρίσκονται στο +1 από την 4η Τσέλσι και στο +6 από την 5η Τότεναμ, έχοντας όμως και ένα ματς περισσότερο.
Σε ένα ματς που δεν αντέχει κριτικής, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 9' άνοιξε το σκορ με τον Τζόνσον. Στο 15' ο Τέβες κέρδισε πέναλτι από τον Μπάρντσλεϊ για να εκτελέσει εύστοχα για το 2-0, με τα πάντα να τελειώνουν στο 63' με τον Σίλβα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βιεϊρά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, για να κλείσει το σκορ στο 73' ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος πάσα αντίπαλου αμυντικού. Σταθερά στο +6 από τη διακεκαυμένη ζώνη η Σάντερλαντ, αλλά οι εμφανίσεις της το τελευταίο δίμηνο είναι τραγικές.
Άλμα παραμονής για Φούλαμ
Στο άλλο ματς της ημέρας, πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής της βρίσκεται πλέον η Φούλαμ. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν στο... ρελαντί με 3-0 της Μπλάκπουλ στο “Κρέιβεν Κότατζ”, όντας πλέον στο +6 από τη διακεκαυμένη ζώνη. Από την άλλη μεριά, σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται πλέον η Μπλάκπουλ, η οποία απέχει μόλις ένα πόντο από τη ζώνη των... μελλοθάνατων, έχοντας και τη χειρότερη διαφορά τερμάτων από όλες τις ομάδες της ουράς, πλην της ουραγού Γουίγκαν.
Η Φούλαμ μπήκε από το ξεκίνημα δυνατά στο ματς, περιορίζοντας τη Μπλάκπουλ σε καθαρά παθητικό ρόλο. Οι Λονδρέζοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 23' με ατομική προσπάθεια του Μπόμπι Ζαμόρα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ζαμόρα χτύπησε και πάλι για το 2-0 με κεφαλιά αυτή τη φορά, εκμεταλλευόμενος εκτέλεση φάουλ του Νταφ. Η Μπλάκπουλ δεν αντέδρασε ποτέ και τα πάντα τελείωσαν και τυπικά στο 72', όταν μετά από συνδυασμό των Χάνγκελαντ και Ετούχου ο τελευταίος νίκησε για τρίτη φορά στο ματς τον Κίνγκσον, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
sportnet.gr