Νίκη τίτλου κόντρα σε Τσέλσι για Γιουνάιτεντ

Μόνο με θαύμα θα χαθεί ο 19ος τίτλος πρωταθλητή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία νίκησε στον "τελικό" την Τσέλσι με 2-1 για την 36η αγωνιστική της Premier League και απέκτησε διαφορά 3 πόντων.
Χρειάστηκε να περάσουν μόλις 37 δευτερόλεπτα για την πρώτη ένδειξη του φετινού πρωταθλητή Αγγλίας και ο "τελικός" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι στο "Ολντ Τράφορντ" έστεψε ουσιαστικά τους "κόκκινους διαβόλους" από τη σέντρα του. Ο Χαβιέρ Ερνάντες εκμεταλλεύθηκε λάθος του Ντάβιντ Λουίζ και άνοιξε το σκορ του αγώνα που έληξε με ακόμα μία νίκη επί των Λονδρέζων. Το 2-1 προέκυψε από ένα παιχνίδι το οποίο χωρίστηκε σε αρκετά επιμέρους. Το πρώτο εικοσάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που έφτασαν και σε 2ο γκολ με τον Νεμάνια Βίντιτς στο 23'. Οι φιλοξενούμενοι "πλήρωσαν" την πολύ άσχημη ημέρα των αμυντικών της και δη του Λουίζ, ωστόσο προσπάθησε και πέτυχε να ισορροπήσει το ματς στον υπόλοιπο χρόνο του ημιχρόνου. Παρ' όλα αυτά, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ήταν αρκετά μόνος στην κορυφή της επίθεσης των πρωταθλητών Αγγλίας και δεν "τροφοδοτήθηκε" όπως θα επιθυμούσε.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Λουίζ εκτός (στη θέση του ο Άλεξ) και με τους "μπλε" να πιέζουν και να κλείνουν τους γηπεδούχους στην περιοχή τους, χωρίς να δημιουργούν ευκαιρίες όμως. Με αυτήν την εξέλιξη ο Κάρλο Αντσελότι έριξε στο ματς τον Φερνάντο Τόρες αντί του Σαλομόν Καλού και η Τσέλσι απέκτησε μεγαλύτερη παρουσία στην "καρδιά" της άμυνας των αντιπάλων της. Κατάφερε να σκοράρει, μάλιστα, με τον Φρανκ Λάμπαρντ στο 69' και να αναπτερώσει τις ελπίδες νίκης της. Κάπου εκεί η Γιουνάιτεντ άρχισε να εκμεταλλεύεται τα κενά που άφησαν και με μπροστάρηδες τους Γουέιν Ρούνεϊ και Αντόνιο Βαλένσια έφταναν με μεγάλη άνεση στην περιοχή του Πετρ Τσεχ. Μάταια, όμως, αφού επιπόλαιες επιλογές στην τελική προσπάθεια τους στέρησαν την ευκαιρία να "κλειδώσουν" τη νίκη και η αγωνία χτύπησε "κόκκινο" μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, που βρήκε τον Άλεξ Φέργκιουσον να πανηγυρίζει χοροπηδώνοντας τη διαφαινόμενη κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος.