Ενας σερ υποκλίθηκε στον κορυφαίο Μέσι

Ο έπαινος του 69χρονου σερ Αλεξ Φέργκιουσον για τον Λιονέλ Μέσι συνθέτει το ιδανικό εγκώμιο για τα επιτεύγματα του κορυφαίου σύγχρονου ποδοσφαιριστή και MVP του σαββατιάτικου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. «Ποτέ δεν καταφέραμε να περιορίσουμε τον Μέσι. Δεν είμαι βέβαια ο πρώτος που το λέω αυτό. Το έχουν πει πολλοί πριν από εμένα. Πρόκειται για σπουδαίο ποδοσφαιριστή», παραδέχτηκε ο Σκοτσέζος κόουτς μετά την ήττα της ομάδας του με 3-1.
Ο Μέσι, που στις 27 Ιουνίου θα γιορτάσει τα 24α γενέθλιά του, διάλεξε το «Γουέμπλεϊ» για να πετύχει το πρώτο του γκολ επί αγγλικού εδάφους. Είχαν προηγηθεί 627 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να έχει καταφέρει να σκοράρει στην Αγγλία. Το γκολ αυτό ήταν το 53ο του στη σεζόν ισοφαρίζοντας τη φετινή επίδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ηταν ακόμα το 12ό του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της διοργάνωσης που κατείχε από τη σεζόν 2002-03 ο Ολλανδός Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επιπλέον, ο νεαρός Αργεντινός αναδείχτηκε για τρίτη σερί σεζόν πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, κάτι που στο παρελθόν είχαν καταφέρει μόνον ο Γερμανός Γκερντ Μίλερ της Μπάγερν (1972/73 ? 1974/75) και ο Γάλλος Ζαν Πιέρ Παπέν της Μαρσέιγ (1989/90 ? 1991/92).
«Αισθάνομαι ευτυχισμένος που σηκώσαμε άλλο ένα τρόπαιο. Ηταν μια δύσκολη σεζόν αλλά αποδείξαμε ποιοι είμαστε και είμαστε οι καλύτεροι. Τώρα ξεκινάμε τις διακοπές. Εγώ φυσικά έχω να αγωνιστώ και στο Κόπα Αμέρικα (σ.σ.: 1-24 Ιουλίου) με την εθνική Αργεντινής, αλλά όταν επιστρέψω θα ξεκινήσουμε από το μηδέν. Είμαστε μια ομάδα νικητών και έχουμε μπροστά μας πολλούς ακόμα τίτλους για να κατακτήσουμε», δήλωσε ο? ακόρεστος Μέσι.
Ο τεχνικός του, Πεπ Γκουαρδιόλα, τον καμαρώνει, τον εκθειάζει και εύχεται να παραμείνει προσγειωμένος: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω δει στην καριέρα μου και πιθανότατα ο καλύτερος που θα δω ποτέ! Διαθέτουμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά και χωρίς αυτόν δεν θα φτάναμε σε αυτό το επίπεδο ποιότητας. Είναι μοναδικός, ξεχωριστός και αναντικατάστατος στο σύστημά μας. Ελπίζω ότι θα συνεχίσει να κάνει την ίδια ήρεμη και συγκροτημένη ζωή».
ΕΘΝΟΣΠΟΡ