Πήρε τη φανέλα του Γκουαρδιόλα ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι προσπαθεί να μπει στο κλίμα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ και γι’ αυτό το λόγο δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τη φανέλα που φόραγε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο νικηφόρο παιχνίδι της Μπαρσελόνα με τη Σαμπντόρια το 1992.
Ο Αργεντίνος άσος των «μπλαουγκράνα» ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν ο νυν προπονητής του σήκωσε στο «Γουέμπλεϊ» το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία του συλλόγου. «Η λέξη Γούμπλεϊ εμπνέει τον κόσμο, αλλά φέρνει και αναμνήσεις σ’ εμένα γιατί τότε ήμουν μόλις τεσσάρων ετών», δήλωσε ο Μέσι.
H φανέλα με το Νο10 που τότε φόραγε ο Καταλανός τεχνικός γέμισε με χαρά τον πρώτο σκόρερ των Καταλανών: «Ο προπονητής συμβολίζει τον τρόπο που παίζει και συμπεριφέρεται η ομάδα. Έζησε τους θριάμβους αυτής της ομάδας ως παίκτης και τώρα το κάνει ως προπονητής με σκληρή δουλειά».
Ο Μέσι δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι ο προπονητής του του έδωσε τη φανέλα του τελικού του 1992 και συμπλήρωσε πως πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα στην οποία όλοι θέλουν να μοιάσουν.
Για τον αντίπαλο των Καταλανών στον τελικό ο Αργεντίνος τόνισε: «Το να παίζεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι κάτι σπέσιαλ, όπως να παίζει με την Μπάγερν, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Άρσεναλ, την Ίντερ, την Μίλαν και άλλες ομάδες. Μιλάμε όμως για μία διαφορετική ομάδα από το 2009 και ίσως να έχει διαφορετική τακτική».
contra.gr