Πασιένσια: «Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ»

Αδιανόητο είναι για όλους στην Μπράγκα το γεγονός πως θα αγωνιστούν κόντρα στην Πόρτο, στο μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στο Δουβλίνο. Αυτό άλλωστε έγινε αντιληπτό και από τις δηλώσεις του Ντομίνγκο Πασιένσια στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου της "σταχτοπούτας" του θεσμού, ενώ παρόλο που έχρισε φαβορί την Πόρτο, εξέφρασε την πίστη πως η δική του ομάδα μπορεί να σηκώσει την κούπα.
«Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ και μόνο στη σκέψη ότι η Μπράγκα έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι κάτι που έμοιαζε απίθανο. Είμαι πολύ περήφανος που οδήγησα αυτή την ομάδα εκεί, έπειτα από 90 χρόνια ιστορίας. Έχουμε όλοι δικαίωμα να ονειρευόμαστε και αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Για μας είναι ήδη ένα όνειρο το να ερχόμαστε στο Δουβλίνο κι εγώ δεν θέλω να ξυπνήσω απ’ αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε παραπέρα και να νικήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Μπράγκα και συνέχισε: «Η Μπράγκα είναι αουτσάιντερ σ’ αυτή τη διοργάνωση. Κανένας δεν περίμενε, άλλωστε, ότι θα φτάναμε στον τελικό. Ξέρουμε ότι παίζουμε απέναντι σε μια κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα. Διαθέτουν καλύτερες προδιαγραφές και μεγαλύτερο μπάτζετ. Είναι φυσιολογικό, εξάλλου, μια ομάδα με τόσους διεθνείς παίκτες να είναι φαβορί. Σκέφτομαι, όμως, το 1987, όταν ήμουν στην ομάδα Νέων της Πόρτο και -παρόλο που όλοι πίστευαν ότι θα νικήσει η Μπάγερν στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών- τελικά νίκησε η Πόρτο. Όλα μπορούν να συμβούν, λοιπόν, σε έναν τελικό».
«Και οι Λίβερπουλ και Μπενφίκα άλλαξαν τον τρόπο παιχνιδιού τους για να μας νικήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν», συμπλήρωσε και όταν ερωτήθηκε για το μέλλον του μετά την Μπράγκα (απ’ όπου ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει): «Είμαι συγκεντρωμένος στον τελικό. Αυτό μόνο με νοιάζει. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ απορροφημένος απ’ τη σκέψη του πώς θα παίξουμε και δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για το μέλλον μου. Ό,τι κι αν γίνει, πάντως, οι φίλοι της Μπράγκα θα παραμείνουν πάντα στην καρδιά μου. Η Μπράγκα με έχει σημαδέψει κι ελπίζω το ίδιο να έχω κάνει κι εγώ στους οπαδούς της».