Τα εγκαίνια του Μουσείου του Γαλανόλευκου Φάρου


Μετά από κόπους και προσπάθειες με προσωπικό κόστος και θυσίες οι άνθρωποι που εκπροσωπούν και στηρίζουν τον Γαλανόλευκο φάρο κατάφεραν να δημιουργήσουν το μουσείο της Εθνικής Ελλάδος στο κέντρο των Χανίων.
Ο Νίκος Φλέκας και τα άλλα παιδιά που πάντα είναι στο πλευρό των διεθνών, σε όποιο γήπεδο του κόσμου και αν παίζουν, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι για τη δημιουργία αυτής της γωνιάς στην οποία επένδυσαν ίδια κεφάλαια.
Φανέλες με υπογραφές των διεθνών, αυτόγραφα, μπάλες από όλα τα μεγάλα ραντεβού στα οποία έδωσε το παρών η Εθνική και λεύκωμα με καρέ από τα χιλιάδες χιλιόμετρα που διένυσε ο Γαλανόλευκος Φάρος για να φωνάξει στα γήπεδα που αγωνίζεται "Ελλάς, Ελλάς!"
Την γαλανόλευκη κορδέλα στα εγκαίνια του μουσείου έκοψαν ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Οι δύο από τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γαλανόλευκου Φάρου και έδωσαν το παρών στα Χανιά.
Ιδιαίτερη στιγμή των εγκαινίων ήταν η παρουσίαση του Λευκώματος του Γαλανόλευκου Φάρου με τίτλο "Πορεία Δόξας". Πρόκειται για ένα φωτογραφικό αφιέρωμα της πορείας του συνδέσμου φίλων της Εθνικής ομάδας από το 2004 μέχρι το 2011 με σπάνιες ανέκδοτες φωτογραφίες και εισαγωγικά σημειώματα από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Ομάδας τα τελευταία 7 χρόνια.
Λεπτομέρειες για το Λεύκωμα μπορείτε να δείτε εδώ.
Το Contra.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του λευκώματος.
"Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του Γαλανόλευκου Φάρου. Υπάρχουν φανέλες, φωτογραφίες από το 2004 μέχρι τη Νότια Αφρική. Εύχομαι τα παιδιά να έχουν καλή τύχη και την ίδια φλόγα για να είναι πάντα δίπλα στην Εθνική" τόνισε ο Νικοπολίδης.
"Ευχάριστα αισθάνομαι. Είναι αναμνήσεις ευχάριστες. Δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί το κάνουν πάνω από όλα με την ψυχή τους" είπε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ο οποίος αναφέρθηκε και στα δικά του σχέδια: "Εύχομαι να έχω υγεία γιατί φέτος ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό".
Στα εγκαίνια του Μουσείου βραβεύτηκαν άνθρωποι του αθλητισμού αλλά και του Τύπου ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις τόσο των Χανίων όσο και των άλλων Νομών του Νησιού.