Οι εκλεκτοί του Σάντος

Στην αποστολή της Εθνικής ομάδας επανήλθε ο Στέφανος Κοτσόλης ενόψει της αναμετρήσης με τη Μάλτα (04/06, 21:30) στον πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012 και το φιλικό με το Εκουαδόρ (08/06, 03:00 Ελλάδας, "City Field Stadium"). Ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα τους Αλέξανδρο Τζόρβα και Κώστα Χαλκιά, οι οποίοι τραυματίστηκαν στις αναμετρήσεις των ομάδων τους για τα play-off, και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο της Κέρκυρας θα αποτελέσουν το δίδυμο των πορτιέρο.
Πάντως, ο Κωνσταντόπουλος που είναι η αποκάλυψη της φετινής σεζόν στα δοκάρια, αναμένεται να πάρει τη θέση του βασικού, καθώς ο Κοτσόλης μετρά τη φετινή σεζόν μόλις δύο συμμετοχές με την φανέλα του "τριφυλλιού". Πιο πρόσφατη είναι το νικηφόρο παιχνίδι με την ΑΕΚ για τα play off, ενώ στα δοκάρια βρέθηκε και στο εκτός ματς με τον Πανσερραϊκό.
Επίσης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κλήθηκε κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό να καλύψει το κενό του Γιώργου Σαμαρά, που έμεινε εκτός αποστολής καθώς ο επιθετικός της Σέλτικ έχει υποστεί οίδημα στο γόνατο κάτι που σημαίνει πως θα μείνει για τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.
Ευκαιρία στην Εθνική ομάδα πήρε και ο Κλάους Αθανασιάδη, με τον Πορτογάλο να επιβραβεύει τις καλές εμφανίσεις του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Αντίθετα, εκτός για τις δύο αναμετρήσεις έμειναν και οι τιμωρημένοι Παπασταθόπουλος-Τζαβελλας.
Οι παίκτες που επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος είναι οι: Κωνσταντόπουλος, Κοτσόλης, Βύντρα, Τοροσίδης, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Φωτάκης, Νίνης, Κονέ, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Αθανασιάδης.