«Ούτε ντόπα ούτε διαιτητές ούτε θέατρο»!

Οι κατηγορίες κατά της Μπαρσελόνα, πολλές. Ντόπα, διαιτησία, θέατρο. Ο Πικέ, όμως, είχε την απάντησή του. «Τίποτα από αυτά. Απλά εμείς παίζουμε μπάλα». Στη γιορτή που είχε στηθεί στο Καμπ Νου, αρκετοί παίκτες της Μπαρσελόνα μίλησαν και έστειλαν το μήνυμά τους στον κόσμο που είχε γεμίσει το γήπεδο για να αποθεώσει τους πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτός όμως που ξεχώρισε, ήταν ο Πικέ: «Δεν παίρνουμε αναβολικά, δεν αγοράζουμε τους διαιτητές και δεν κάνουμε θέατρο. Απλά παίζουμε μπάλα», ήταν τα λόγια του Καταλανού αμυντικού για τις κατηγορίες που είχαν χρησιμοποιήσει οι «εχθροί» της Μπαρσελόνα.
Από κει και πέρα, ο Πουγιόλ δήλωσε για το τρόπαιο: «Απολαύστε το, θέλει θυσίες για να το κατακτήσεις», ενώ ο Μέσι που είχε υποσχεθεί πως (επιτέλους) θα μιλήσει μετά τον τελικό, είπε... πάρα πολλά! «Έχω πολλά να πω. Ζήτω η Μπάρσα, ζήτω η Καταλωνία»!
Ο Ινιέστα τόνισε πως «η καρδιά μου λέει ότι είναι υπερήφανη γιατί είναι Μπάρσα», ενώ ο Αμπιντάλ στάθηκε στην απόφαση του Πουγιόλ να του δώσει την κούπα για να τη σηκώσει ως αρχηγός: «Ευχαριστώ, ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου». Όσο για τον Γκουαρδιόλα, ζήτησε τη στήριξη και την επόμενη χρονιά: «Σας ευχαριστούμε όλους που ήσασταν τόσο κοντά. Μας στηρίξατε όλη τη χρονιά και θέλουμε να το κάνετε και την επόμενη σεζόν».