Ο εφιάλτης του ηφαιστείου επιστρέφει για την Μπαρσελόνα

Το’ χει η μοίρα της Μπαρσελόνα να αντιμετωπίζει πρόβλημα τα ηφαίστεια στην Ισλανδία πριν από μεγάλα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Πέρυσι ήταν ο ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ και φέτος ο τελικός της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η στάχτη από το ηφαίστειο Γκρίμσβοτν αναμένεται να φθάσει την Τρίτη στη Σκωτία και μέχρι την Πέμπτη ή την Παρασκεύη σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία. Αυτό σημαίνει ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις το ταξίδι των «μπλαουγκράνα» για την αγγλική πρωτεύουσα θα πρέπει να επαναπρογραμματιστεί για μην επαναληφθεί ο περυσινός εφιάλτης.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν τον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο την Ίντερ οι Καταλανοί είχαν πάει με λεωφορείο στο Μιλάνο, μένοντας 10 ώρες στα καθίσματα, διανύοντας παράλληλα 1400 χιλιόμετρα. Το Λονδίνο είναι ακόμα πιο μακριά αφού απέχει 1500 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη και θα χρειαστεί ο Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του να παραμείνουν 15 ώρες μέσα στο πούλμαν.
Στο περυσινό παιχνίδι με την Ίντερ η Μπάρσα είχε χάσει με 3-1 και με το 1-0 του Καμπ Νου έμεινε εκτός τελικού. Με το διακύβευμα φέτος να είναι ακόμα πιο μεγάλο δεν αποκλείεται να ζητήσει κάποια αναβολή.
Ωστόσο αν η έκρηξη συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό τα πράγματα θα είναι πολύ σοβαρά, όχι μόνο για αυτή καθεαυτή την διεξαγωγή του τελικού αλλά και για την μετακίνηση των περίπου τριάντα χιλιάδων φίλων της Μπαρσελόνα που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στην βρετανική πρωτεύουσα.
contra.gr