Οι τερματοφύλακες των δύο μονομάχων και η γιορτή!

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση τους στο «Σταντ ντε Φρανς», οι φύλακες άγγελοι των δύο αντιπάλων, Παρί Σεν-Ζερμέν και Λιλ εξέφρασαν την άποψή τους για τον 93ο τελικό του Κυπέλλου, ενός θεσμού που όλοι στη Γαλλία το αντιμετωπίζουν ως γιορτή.
Μάλιστα τους δύο γκολκίπερ συνδέει μία παράξενη ιστορία, καθώς ο Μικαέλ Λαντρό, νυν τερματοφύλακας της Λιλ, έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στην Παρί και όταν έφυγε από την ομάδα αντικαταστάτης του ήταν ο Γκρεγκορί Κουπέ, ενώ και οι δύο έχουν κατακτήσει το τρόπαιο τουλάχιστον μία φορά.
Πρώτος, ο τυπικά γηπεδούχος Κουπέ, που είχε σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, το 2008, με τη Λυών πριν φύγει από την ομάδα για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 38χρονος τερματοφύλακας υπογράμμισε: «Έχουμε ήδη γράψει ιστορία. Είναι ο πιο ιστορικός θεσμός της χώρας και αφορά όλους τους παίκτες επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Επιπροσθέτως είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσεις το τρόπαιο. Εγώ περίμενα τριανταπέντε χρόνια για να ζήσω τον πρώτο μου τελικό και ειλικρινά πίστευα ότι δεν θα τα καταφέρω ποτέ. Τελικά πήραμε τον τίτλο και ήταν το πιο όμορφο τρόπαιο της ζωής μου. Είναι φανταστικό και μόνο ότι η τωρινή μου ομάδα έχει φτάσει έξι φορές σε τελικό τα τελευταία εννιά χρόνια».
Στη συνέχεια μίλησε ο πρώην γκολκίπερ της Ναντ, που είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 1999, το 2000 και το 2008, με τους Παριζιάνους: «Ένας τίτλος πρωταθλητή κερδίζεται μέσα από 38 αγωνιστικές. Όταν τελειώνουν η χρονιά σου πρέπει να είναι καλή. Το Κύπελλο όμως είναι μία άλλη ιστορία. Είναι μία μία διαφορετική υπόθεση σε μία διαφορετική ατμόσφαιρα. Είναι ένα ιστορικό γεγονός που φέρνει κοντά όλη την οικογένεια του ποδοσφαίρου. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η μίξη μεταξύ των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών, διότι όλοι ξεκινήσαμε το ποδόσφαιρο από μία μικρή ομάδα, της πόλης μας ή τους χωριού μας. Το δυσκολότερο πράγμα είναι να μην χάσεις ενέργεια από τις παράπλευρες εκδηλώσεις, όπως και τη συγκέντρωσή σου, καθώς βλέπεις τους οπαδούς στις εξέδρες να γιορτάζουν. Ότι και να συμβεί πάντως πρέπει να είμαστε έτοιμοι».