«Αξιοι νικητές γιατί παίζουν σωστό ποδόσφαιρο»

Στα 37 χρόνια της προπονητικής καριέρας του, εκ των οποίων τα 25 τελευταία στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Αλεξ Φέργκιουσον παραδέχτηκε ότι ουδέποτε άλλοτε έχει αντιμετωπίσει ομάδα της κλάσης της Μπαρσελόνα.
«Αναμφίβολα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Στην καριέρα μου ως προπονητής είναι η κορυφαία ομάδα που έχω αντιμετωπίσει. Μας υπνώτισαν με τον τρόπο που κυκλοφορούσαν και άλλαζαν την μπάλα. Ποτέ άλλοτε ένας αντίπαλος δεν μας είχε υποβάλει σε παρόμοια ταλαιπωρία. Πήραν άξια τη νίκη γιατί παίζουν σωστό ποδόσφαιρο και δείχνουν να το ευχαριστιούνται» δήλωσε ο 69χρονος σερ Αλεξ και συνέχισε: «Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε όπως ακριβώς συνηθίζουμε και έχουμε μάθει. Θα ήταν τελείως ξένο προς τη φιλοσοφία μας ένα σύστημα με μαν-του-μαν μαρκαρίσματα. Οταν το ημίχρονο έληξε με 1-1 πίστευα ότι στο β' μέρος θα παίζαμε καλύτερα. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη...».
Την ανώτερη κλάση της Μπάρσα ο πεισματάρης Σκοτσέζος την εισπράττει σαν μία πρόκληση για να βελτιώσει περισσότερο τη δική του ομάδα: «Δεν πρέπει να φοβηθούμε αυτήν την πρόκληση, αλλά οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Ομως διαθέτουμε κι εμείς αρκετούς καλούς παίχτες, θα δραστηριοποιηθούμε στη μεταγραφική περίοδο, θα δουλέψουμε σκληρά και θα βελτιωθούμε. Δεν μας λείπουν οι ιδέες και οι επιλογές. Ελπίζω μόνο να διαλέξουμε εκείνες που θα αποδειχτούν σωστές. Την επόμενη σεζόν θα ξαναβρούμε μπροστά μας την Μπαρτσελόνα και πρέπει να φανούμε καλύτεροι. Δεν αποτελεί παρηγοριά το να είσαι ο δεύτερος καλύτερος. Δεν μου αρέσει να είμαστε οι δεύτεροι καλύτεροι, και κάθε άλλη ομάδα με ιστορία, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν, το ίδιο θα έλεγε...».
ΕΘΝΟΣΠΟΡ