Πέντε αγωνιστικές στον Μουρίνιο

Ποινή αποκλεισμού πέντε αγωνιστικών επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA στον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος αποβλήθηκε στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στη συνέχεια έκανε απρεπείς δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.
Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές της για το συγκεκριμένο clasico και ο προπονητής των «μερένχες» τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές, εκ των οποίων έχει ήδη εκτίσει την πρώτη, καθώς δεν κάθησε στον πάγκο της Ρεάλ στον δεύτερο ημιτελικό με τους «μπλαουγκράνα». Επίσης, η τελευταία από τις πέντε αγωνιστικές είναι με αναστολή και θα την εκτίσει ο Μουρίνιο εφόσον παραβεί τους κανονισμούς μέσα στην επόμενη τριετία.
Στον Πορτογάλο επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 50000 ευρώ, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι θα χάσει τους πρώτους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας του την ερχόμενη περίοδο.
Επίσης, η πειθαρχική επιτροπή της UEFA επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής στον Πέπε, για την αποβολή του αμυντικού της Ρεάλ Μαδρίτης στην αναμέτρηση της 27ης Απριλίου στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Δεδομένου, όμως, ότι δεν αγωνίστηκε στον αγώνα ρεβάνς της Βαρκελώνης, θεωρείται ότι έχει εκτίσει την ποινή του.
Τέλος η ομάδα της Μαδρίτης καλείται να καταβάλει πρόστιμο 20000 ευρώ για την απρεπή συμπεριφορά των οπαδών της.