Η Πόρτο κατέκτησε το Europa League! (video)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το παραμύθι για τους ‘’δράκους’’ στο Europa League! Η Πόρτο νίκησε την Μπράγκα με 1-0 στον μεγάλο τελικό του Δουβλίνου, αποδεικνύοντας περίτρανα πως ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Πλέον, η ομάδα από το Οπόρτο βρίσκεται πολύ κοντά στο «Τρεμπλ», καθώς ήδη έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, ενώ στις 22 Μαΐου παίζει με την Γκιμαράες στον τελικό του Κυπέλλου.
Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η Πόρτο ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 6’ οι ''δράκοι'' έχασαν και την πρώτη τους καλή ευκαιρία. Ο Χουλκ έκανε την κούρσα από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Η ομάδα του Βίλας Μπόας είχε πάρει την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει τους αντιπάλους της στο μισό γήπεδο, όμως η καλή άμυνα της Μπράγκα άντεχε στην πίεση. Η επόμενη ευκαιρία στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 28’, με τον Χουλκ να εκτελεί από πολύ μακριά το φάουλ και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αρτούρ. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε και σήμερα, καμία άμυνα δεν μπορεί να κρατήσει τον Φαλκάο. Στο 44’ ο Χουλκ έκανε την μακρινή σέντρα και ο Κολομβιανός στράικερ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, σημειώνοντας το 17ο γκολ του στην διοργάνωση! Έτσι τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο.
Στην έναρξη του δευτέρου μέρους η Μπράγκα έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, με τον νεοεισελθόν Μοσορό, να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Χέλτον, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Πόρτο, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια. Η Μπράγκα συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση και είχε ανεβεί πολύ ψηλά παίζοντας τα όλα για όλα, καθώς δεν είχε κάτι να χάσει. Η Πόρτο από την πλευρά της έπαιξε πιο αμυντικά και χωρίς να δυσκολευτεί κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος.
Μάλιστα, στο 86’ οι «δράκοι» έφτασαν κοντά και στο 2-0, όταν ο Μπελούτσι με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Η φάση του πρώην άσου του Ολυμπιακού, ήταν και η μοναδική αξιόλογη των Κυπελλούχων Ευρώπης στο δεύτερο ημίχρονο.
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο
Οι συνθέσεις:
Πόρτο (Βίλας Μπόας): Έλτον, Αλβάρο Περέιρα, Γκουαρίν (73' Μπελούτσι), Μουτίνιο, Φαλκάο, Χουλκ, Ρολάντο, Βαρέλα (79' Ροντρίγκες), Σαπουνάρου, Φερνάντο, Οταμέντι.
Μπράγκα (Ντομίνγκος): Αρτούρ, Αλμπέρτο Ροντρίγκες (46΄ Κακά), Παουλάο, Πάουλο Σέζαρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα (66΄ Μεγιόνγκ), Κουστόδιο, Σίλβιο, Άλαν, Ούγκο Βιάνα (46΄Μοσορό), Βαντίνιο.