MARVEL Rossoneri

Μετά τη «Συμμορία των έντεκα» (ταινία) και τους «Εντεκα νάρκισσους» (βιβλίο), τελευταία κυκλοφορούν ανάμεσά μας και οι έντεκα άνδρες, οι XI-men. Εμπνευσμένη από τους X-Men, την ομάδα υπερηρώων που πρωταγωνιστούν σε πληθώρα σειρών κόμικς της εταιρείας Marvel Comics, παρουσιάστηκε επίσημα τις τελευταίες ώρες στο «Nike Stadium» του Μιλάνο η καμπάνια της Nike Italia για την πρωταθλήτρια Ιταλίας Μίλαν.
Εντεκα παίκτες των «ροσονέρι» (για την ακρίβεια δώδεκα, καθώς στην παρέα υπάρχουν και δίδυμοι) λανσάρονται ως σούπερ ήρωες που διαθέτουν υπεράνθρωπες δυνάμεις ή ιδιότητες. Μόνο που, σε αντίθεση με κάποιους από τους μεταλλαγμένους X-Men, κανένας από τους μιλανίστι δεν αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη κοινωνία, παρά μονάχα για τον εκάστοτε αντίπαλό του στον αγωνιστικό χώρο.
Με αυτήν την ξεχωριστή ιδέα, η πραγματοποίηση της οποίας δεν ήταν αποτέλεσμα εξελικτικής αλλαγής αλλά περισσότερο γραφιστικής τέχνης και εικονογράφησης, η εν λόγω εταιρεία θέλησε να αποδώσει φόρο τιμής και αναγνώρισης στους νέους ποδοσφαιρικούς «Homo superiors» του Καμπιονάτο. Οσο για το ποιοι απαρτίζουν την... ανώτερη ενδεκάδα;
Τους XI-men, λοιπόν, αποτελούν ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Τιάγκο Σίλβα... μεταλλαγμένος ως Κολοσσός. Ο Ιταλός μέσος Τζενάρο Γκατούζο σε μια εκδοχή του Χαλκ. Ο Σουηδός επιθετικός Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που παρουσιάζεται ως Γούλβεριν, το κακό παιδί και ο πιο διάσημος ήρωας της σειράς των κόμικς.
Οι δύο νεαροί Ρόντνι Στράσερ και Αλεξάντερ Μέρκελ ως οι Φρουροί (του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι). Ο Ιταλός δεξιός μπακ Ινιάτσιο Αμπάτε, γνωστός για την ταχύτητά του, ως Θύελλα. Ο Γκανέζος Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ ως Εξολοθρευτής. Ο Ιταλός μέσος, το αρχιμυαλό των μιλανίστι μέχρι την Τετάρτη (σ.σ.: ανακοίνωσε το «αντίο» του) Αντρέα Πίρλο ως ο Μαστερμάιντ.
Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός Αλεσάντρο Νέστα, γνωστός για τις αμυντικές του... ασπίδες, θα μπορούσε να είναι ο Παγάνθρωπος. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Αλεξάντρε Πάτο θυμίζει περισσότερο Batman, αλλά εσείς πείτε τον και Κτήνος. Τον Ιταλό αμυντικό Τζανλούκα Τζαμπρότα φανταστείτε τον ως Τζάγκερνοτ (επιβιώνει υπό οιαδήποτε συνθήκη) και τον Βραζιλιάνο Ρομπίνιο δείτε τον και ως Κύκλωπα.
Δεν υπάρχει ασφαλώς πιστή απεικόνιση-αναπαράσταση, αλλά σε μια θεωρητική προσέγγιση παραλληλίζεται καθένας από τους «ροσονέρι» με έναν ήρωα από τους X-Men στη βάση κάποιου κοινού τους χαρακτηριστικού, το οποίο στην περίπτωση του εκάστοτε μιλανίστα παραπέμπει και στο δυνατό του... χαρτί στο γήπεδο.
GOAL News