Milan Campione!

Το 0-0 απόψε στο ντέρμπι με την Ρόμα στο "Ολίμπικο", ήταν η αφορμή προκειμένου οι οπαδοί των "ροσονέρι" να βγούνε στους δρόμους του Μιλάνο και να στήσουν ένα ατελείωτο πάρτι για την κατάκτηση και μαθηματικά του πρώτου πρωταθλήματος μετά το 2004!
Οι "τζιαλορόσι" δεν ήθελαν με τίποτα να επιτρέψουν σε μία ομάδα από τον "μισητό" Βορρά να σηκώσει το πρωτάθλημα στην έδρα τους και μπήκαν... διψασμένοι προκειμένου να πάρουν την νίκη, όντας πολύ καλύτεροι μέχρι το μισάωρο, φτάσανε κοντά στο γκολ με τον Βούτσινιτς στο 14'. Κάπου εκεί όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και κατάφεραν να βγάλουν το πρώτο μέρος με το 0-0.
Στην επανάληψη η Μίλαν άγγιξε το γκολ με τον Ρομπίνιο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 46' και έδειχνε να πατάει καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και ένα πολύ καλό σουτ με τον Ιμπραΐμοβιτς στο 63ο λεπτό. Πάντως, οι γηπεδούχοι πίεζαν προκειμένου να γίνουν απειλητικοί, με το ματς παρόλα αυτά να περνάει όπως το είχε σχεδιάσει ο Αλέγκρι, τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και τους "ροσονέρι" να αναδεικνύονται πρωταθλητές.
Η αποψινή "λευκή" ισοπαλία στην Ρώμη έφερε την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στους 78 βαθμούς και πλέον Ίντερ και Νάπολι με 69 και 68 αντίστοιχα, δεν προλαβαίνουν να την πιάσουν στην πρώτη θέση, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.