Κορυφή μετά από τρία χρόνια η Ρεάλ!

Και ομως δεν ειναι ψέμα: χρειάστηκε να περάσουν 3 ολόκληρα χρόνια για να πατήσει η Ρεάλ κορυφή έχοντας δύο πόντους διαφορά από τη Μπαρσελόνα. Δείτε λεπτομέρειες.
Υπό κανονικές συνθήκες το να είσαι πρωτοπόρος με δύο πόντους διαφορά από τον 2ο της βαθμολογίας δεν λέει και πολλά, όταν βρισκόμαστε ακόμα στη 2η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Από τότε όμως που ο Πεπ Γουαρδιόλα έγινε αφεντικό στα αποδυτήρια της Μπαρσελόνα η εν λόγω διαφορά αποτελεί είδηση, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε τρία χρόνια για να βρεθεί στο +2 από την αιώνια αντίπαλό της.
Η τελευταία φορά που οι Καστιγιάνοι άφησαν δύο πόντους πίσω τους Καταλανούς ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου 2008, τότε που ο Γουαρδιόλα ακόμα μάθαινε τα... κατατόπια μετά την ανάληψη της σκυτάλης στον πάγκο από τον Φρανκ Ράικαρντ.
Έτσι έγινε το +2 πριν τρία χρόνια
Το ξεκίνημα εκείνης της σεζόν (2007-08) βρήκε τη Μπαρσελόνα να χάνει από τη Νουμάνθια στο ντεμπούτο του Γουαρδιόλα στον πάγκο, ενώ την 2η αγωνιστική αναδείχτηκε ισόπαλη με τη Ράθινγκ Σανταντέρ στο Καμπ Νου.
Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ ηττήθηκε στην δική της πρεμιέρα στο -καταραμένο για πάρα πολλά χρόνια- Ριαθόρ από τη Λα Κορούνια, για να κάνει το +2 τη 2η αγωνιστική όπου και πήρε το "τρίποντο". Πότε απώλεσε το προβάδισμα το 2008; Την πέμπτη αγωνιστική, όταν και έφερε ισοπαλία εντός με Εσπανιόλ την ώρα που η Μπαρσελόνα διέλυε την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε 40 παιχνίδια πρωταθλήματος όπου κάθονται στον πάγκο των δύο ομάδων Μουρίνιο και Γουαρδιόλα, η Μπαρσελόνα έχει συγκεντρώσει 100 βαθμούς έναντι 98 της Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως καταλαβαίνετε η κόντρα συνεχίζεται και όποιος αντέξει...
sport24.gr