Σούπερ ανατροπή σε 8 λεπτά για Αρσεναλ!

Η Αρσεναλ κατάφερε σε οκτώ λεπτά να πετύχει τρία γκολ και να πάρει με περιπετειώδες τρόπο την πρόκριση στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας εις βάρος της Αστον Βίλα (3-2). Επόμενος αντίπαλος των «κανονιέρηδων» θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Μίντλεσμπρο – Σάντερλαντ.
Η Βίλα του Αλεξ ΜακΛις που πέρυσι είχε ως προπονητής της Μπέρμιγχαμ νικήσει την Αρσεναλ στον τελικό του Λιγκ Καπ, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 στο πρώτο μέρος. Στο 33' ο Ρίτσαρντ Νταν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «χωριάτες» ενώ ο Ντάρεν Μπεντ με διπλή προσπάθεια πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Βίλα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.
Όμως η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ εξαπέλυσε αντεπίθεση στην επανάληψη και πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή. Αρχικά, στο 54' ο Νταν ανέτρεψε τον Ράμσεϊ μέσα στην περιοχή και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ευστόχησε στο πέναλτι. Ο Θίο Γουόλκοτ ισοφάρισε στο 57' σε 2-2 ενώ ο φαν Πέρσι με δεύτερη εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 61' διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Η δεύτερη εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε τάκλιν τον Μπεντ στον Κοσιελνί.
sentragoal.gr