Τίτλοι τέλους για Νιχάτ

Την αποχώρησή του σε ηλικία 32 ετών από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Νιχάτ Καχβετσί. Ο Τούρκος επιθετικός τόνισε ότι πλέον δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Μάλιστα, ο πρώην διεθνής φορ δήλωσε ότι ευχαριστήθηκε το ποδόσφαιρο και χαρακτήρισε μία «ωραία ιστορία» την καριέρα του.
«Όταν μεγαλώνεις δεν μπορείς να κάνεις αυτά που θες στο γήπεδο. Αποφάσισα να γυρίσω στη Μπεσίκτας αλλά δεν είχα την απόδοση που επιθυμούσα και αυτό με πόνεσε, γιατί στο παρελθόν είχα επιτυχίες», ανέφερε αρχικά ο Νιχάτ και συνέχισε:
«Θύμωσα με τον εαυτό μου και, μάλιστα, μου ασκήθηκε κριτική για τις εμφανίσεις μου. Κάθε καλή ιστορία όμως έχει και τέλος. Είχα καλές στιγμές και όταν ήμουν υγιής ευχαριστήθηκα το ποδόσφαιρο».
Ο Τούρκος ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπεσίκτας, στην οποία αγωνίστηκε από το 1997 μέχρι το 2002 και πέτυχε 27 γκολ σε 114 ματς. Στη συνέχεια, έκανε το μεγάλο βήμα και πήγε στη Σοσιεδάδ, στην οποία μέτρησε 58 τέρματα σε 133 συμμετοχής.
Το 2006 πήρε μεταγραφή σε μία άλλη ισπανική ομάδα, τη Βιγιαρεάλ, και κατάφερε να σκοράρει 18 φορές σε 62 αγώνες μέχρι το 2009. Ο επίλογος στην καριέρα του Τούρκου φορ γράφτηκε στην πατρίδα του, αφού επέστρεψε στην Μπεσίκτας και πέτυχε άλλα 3 γκολ σε 34 ματς τα τελευταία δύο χρόνια.
sport-fm.gr