«Κονταίνουν» τη Ρεάλ ο Μουρίνιο και οι λοιποί

Θέλω εξ αρχής να πω ότι είμαι φαν της Μπαρσελόνα, άλλωστε η αγάπη μου προς αυτή την ομάδα ήταν ο λόγος που επέλεξα το όνομα Campion.gr για το site μου. Το βράδυ της Τετάρτης παρακολουθήσαμε όλοι την… νιοστή σφαλιάρα των Μπλαουγκράνα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι όπως κάνουν στην «εποχή Μουρίνιο», έπαιξαν πάλι φοβισμένα και με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς προσπάθησαν από το 11’ και μετά να κρατήσουν το αποτέλεσμα όπως κάνουν ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Στην αντίπερα όχθη, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Πρωταθλητές Ευρώπης, με τη στόφα της μεγάλης ομάδας και τη καρδιά του πρωταθλητή, το τέρμα του Ρονάλντο δεν τους «είπε» τίποτα και όπως ήταν αναμενόμενο έφυγαν και πάλι νικητές ρίχνοντάς τους ένα ακόμη χαστούκι, μία ακόμη σφαλιάρα! Με τον Ρονάλντο πριν και αυτό το κατ΄εφημισμόν “Clasico” να δηλώνει πως σε αυτές τις αναμετρήσεις δεν έχει άγχος. Λογικό το βρίσκω, αφού γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα καθώς σχεδόν πάντα η ομάδα του χάνει και ο ίδιος σπάνια σκοράρει. Μέχρι τότε το είχε κάνει αυτό μόλις δύο φορές, τη μία με πέναλτι και την άλλη από θέση οφ-σάιντ.
Οι Καταλανοί χωρίς να αγχωθούν καθόλου «τελείωσαν» το ματς πάντα μέσα σε ποδοσφαιρικά πλαίσια και με αμιγώς αθλητικές μεθόδους. Αθλητικές μεθόδους όμως δεν χρησιμοποίησαν σε καμία των περιπτώσεων οι παίκτες της Ρεάλ και με κύριους εκφραστές τους Πέπε και Κοεντράο έκαναν αυτά που είδε και χλεύασε όλη η υφήλιος.
Εκτός όμως από την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα της ομάδας των ρεκόρ και των τίτλων, της πυραυλοκίνητης Μπαρσελόνα που είναι ίσως η κορυφαία ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, είδαμε-ξανά-τη κατάντια της Ρεάλ και το πόσο πολύ έχει «κοντύνει» από όταν μπήκε στην «εποχή Μουρίνιο». Μια ομάδα που προσαρμόζεται στις επιταγές του προπονητή, ενώ έπρεπε ο μεταφραστής να προσαρμοστεί σε εκείνη, μια ομάδα φοβισμένη, μια ομάδα αμυντικογενή, μια ομάδα «μικρή». Μια ομάδα που σε τίποτα δεν θυμίζει το ένδοξο παρελθόν αυτού του τεράστιου συλλόγου. Μια ομάδα που παρατάσσει τα ΖΩΑ Πέπε και Κοεντράο σε αποστολές δολοφονίας, μια ομάδα που επιστρατεύει κάθε αντιαθλητικό τρόπο για να καλύψει την κατωτερότητα και την ανυπαρξία της και να ικανοποιήσει το κόμπλεξ κατωτερότητας που της έχει δημιουργήσει η αρμάδα του Γκουαρδιόλα.
Το καλοκαίρι του 2010 όταν πήγε ο Μουρίνιο στη Μαδρίτη, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 67% των φίλων της ήταν αντίθετο σε αυτή τη συνεργασία βλέποντας τις ημέρες που ερχόταν. Για να είναι κάποιος μεγάλος προπονητής πρέπει να είναι και μεγάλος ως άνθρωπος και ο Πορτογάλος δεν είναι τίποτα από τα δύο. Έβλεπαν πως δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να σταματήσει τους Καταλανούς. Το επιχείρησε με τους αλήτες που προανέφερα (να μου συγχωρέσετε τις εκφράσεις, αλλά πιστεύω ότι είναι οι πλέον κατάλληλες), το επιχείρησε με τις αλήστου μνήμης ιστορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς, όταν δεν άφηνε τους εργαζόμενους στο “Μπερναμπέου” να κουρέψουν ούτε να βρέξουν το χορτάρι πριν τα Clasico, το επιχείρησε και με τα φαντάσματα που έβλεπε. Όλη αυτή η κατάντια όμως έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου και των “θρύλων” της ομάδας οι οποίοι βλέπουν όλη αυτή την κατρακύλα και μην αντέχοντας άλλο το διασυρμό απαιτούν την απομάκρυνση του μεταφραστή και των «ποδοσφαιριστών» του που «κονταίνουν» το όνομα του συλλόγου. «Ποδοσφαιριστές» οι οποίοι με άλλον προπονητή δεν θα τους επιτρεπόταν η συμμετοχή ούτε στις προπονήσεις της Β’ ομάδας. «Ποδοσφαιριστές» που φοράνε τη φανέλα που φόρεσε ο Ντι Στέφανο, ο Πούσκας, ο Ραούλ, ο Ζιντάν, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Μπράιτνερ, ο Μπουτραγκένιο, ο Μπερναμπέου, ο Σέεντορφ, ο Μιγιάτοβιτς, ο Κοπά και πολλοί πολλοί ακόμη.
Βέβαια ήταν αναπόφευκτο να μην κυκλοφορήσουν και οι αναφορές στον… Τσακ Νόρις. Τα πιο ευφάνταστα λένε πως «Ο Τσακ Νόρις μπορεί να νικήσει τη Μπαρσελόνα στο Μπερναμπέου» και πως «ο Τσακ Νόρις μπορεί να βγάλει αγώνα εναντίον της Ρεάλ χωρίς να του κάνει φάουλ ο Πέπε»!