Μπάχαλο στη προπόνηση της Ρεάλ!

Σκληρή λεκτική αντιπαράθεση είχαν στη προπόνηση της Ρεάλ, Μουρίνιο και Σέρχιο Ράμος, όπως αποκαλύπτει η Marca. Η ένταση στους κόλπους της Ρεάλ μετά την ήττα από τη Μπαρσελόνα στο Κύπελλο, έχει χτυπήσει κόκκινο! Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ζοζέ Μουρίνιο και τους Ισπανούς παίκτες της Ρεάλ βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο διάλογος ανάμεσα στον Special One και τον Σέρχιο Ράμος, που δημοσιεύει η Marca στο πρωτοσέλιδό της, είναι αποκαλυπτικός του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους των «μερένγκες» μετά την ήττα της περασμένης Τετάρτης από τη Μπαρσελόνα.
Τα «βαρέα βάρη» της Ρεάλ παρουσιάζονται ενοχλημένα τόσο από την τακτική του Μουρίνιο στα ματς με τους «μπλαουγκράνα», όσο και από την επιλεκτική κάλυψη που προσφέρει μετά τις ήττες σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Και όταν μιλάμε για «βαρέα βάρη», εννοούμε φυσικά τους Ισπανούς παίκτες και δη την τετράδα Κασίγιας, Ράμος, Αλόνσο και Αρμπελόα.
Στην προπόνηση της Παρασκευής, την πρώτη μετά τον αγώνα της Τετάρτης, ο Μουρίνιο συγκέντρωσε όσους έπαιξαν με τη Μπαρσελόνα, για να συζητήσουν και να αναλύσουν τί δεν πήγε καλά. Αυτό όμως που ξεκίνησε σαν κουβέντα, κατέληξε σε λεκτική αντιπαράθεση, κυρίως ανάμεσα στον προπονητή και τον Σέρχιο Ράμος, με ολίγη και από Κασίγιας!
"Δεν έχεις έχεις παίξει ποτέ ποδόσφαιρο!"
Αρκετοί ήταν οι παίκτες που είπαν τη γνώμη τους στα διάφορα ερωτήματα του Ζοζέ, όμως ο Ράμος – και με το «παράσημο» του δεύτερου αρχηγού – δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του, ανεβάζοντας την ένταση στο «κόκκινο». Σας παρουσιάζουμε αυτούσιο τον διάλογο (ο οποίος έγινε μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους παίκτες, το τεχνικό τιμ, μέχρι και τους φροντιστές), έτσι όπως δημοσιεύεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Marca.
Μουρίνιο (απευθυνόμενος στον Ράμος): Με «σκοτώσατε» στη μικτή ζώνη.
Ράμος: Όχι μίστερ. Διάβασες μόνο όσα γράφουν οι εφημερίδες, όχι όλα όσα είπαμε εμείς.
Μουρίνιο: Φυσικά, εσάς τους Ισπανούς που κερδίσατε το Μουντιάλ, σας «προστατεύουν» τα φιλαράκια σας στον Τύπο. Όπως τον τερματοφύλακα... (αναφερόμενος στον Κασίγιας που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα, κάνοντας ασκήσεις με τους άλλους τερματοφύλακες).
Κασίγιας (φωνάζοντας από εκεί που βρισκόταν): Μίστερ, εδώ τα πράγματα συνηθίζεται να λέγονται πρόσωπο με πρόσωπο.
Μουρίνιο: Που βρισκόσουν στο πρώτο γκολ Σέρχιο;
Ράμος: Μάρκαρα τον Πικέ.
Μουρίνιο: Λοιπόν έπρεπε να μαρκάρεις τον Πουγιόλ.
Ράμος: Πράγματι, αλλά οι δυο τους (Πικέ και Πουγιόλ) άλλαζαν συνεχώς θέσεις και αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα μαρκαρίσματα.
Μουρίνιο: Τί έχουμε εδώ; Τώρα το παίζεις και προπονητής;
Ράμος: Όχι, αλλά ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού, κάποιες φορές αλλάζουν τα ατομικά μαρκαρίσματα. Αλλά που να το ξέρεις, αφού δεν έχεις παίξει ποτέ ποδόσφαιρο!!!
Κάπου εκεί και ενώ τα πράγματα έδειχναν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, επενέβησαν αρκετοί παίκτες – ανάμεσά τους και ο Τσάμπι Αλόνσο – για να ηρεμήσουν τον Ράμος. Το αρνητικό κλίμα πάντως ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Τετάρτης, όταν στα αποδυτήρια ο Μουρίνιο έλεγε στους ποδοσφαιριστές ότι «αύριο εγώ θα είμαι αυτός που θα εκτεθώ ξανά απέναντι στον Τύπο» για να εισπράξει ως απάντηση από κάποιον παίκτη (τον οποίο η Marca δεν κατονομάζει): «Λογικό μίστερ, αφού δεν μας αφήνετε να μιλάμε. Ούτε να δίνουμε συνεντεύξεις επιτρέπεται, ούτε να παρουσιαζόμαστε σε συνεντεύξεις Τύπου».