Ο Αστέρας τη νίκη, ο ΠΑΣ τις «φωνές»

Δύο γκολ, τρία δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες (στο πρώτο ημίχρονο) και τελικά η νίκη από τη μια πλευρά. Ενα γκολ, δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για δύο πέναλτι αλλά και φωνές για οφσάιντ στο πρώτο γκολ του αντιπάλου, από την άλλη. Ετσι γράφηκε η ιστορία στην αναμέτρηση του Αστέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τρίπολη, που βρήκε τους Αρκάδες να επικρατούν με 2-1.
Γκολ-λύτρωση για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη από τον Σολάκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το οποίο ήρθε το «τρίποντο» για την 18η αγωνιστική της Superleague και η εδραίωση στο μέσον της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη (που γλίτωσε διασυρμό στο πρώτο 45λεπτο αλλά άξιζε καλύτερης τύχης στο δεύτερο) παρέμεινε χωρίς νίκη από τις 2 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες. Αυτό του Σάκη Τσιώλη και του Αστέρα είχε τον Περόνε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ράγιος πίσω του (εναλλάσσονταν με τον Χούλι), ενώ για τον ΠΑΣ ο Αγγελος Αναστασιάδης επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τον Μπακαγιόκο, βάζοντας τον Βίλα στην κορυφή και τον Γεωργίου πίσω του.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας έκανε... τα πάντα. Σκόραρε πολύ νωρίς, μόλις στο 3' με τον Ράγιος (υποψία οφσάιντ του σκόρερ), είχε δύο δοκάρια (αμφότερα με τον Ουσέρο στο 22' και στο 24') και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ουσέρο (21') και Περόνε (31'). Ολα αυτά αξιοποιώντας τα τεράστια αμυντικά προβλήματα του ΠΑΣ. Ωστόσο, δεν πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια, καθώς οι Γιαννιώτες ισοφάρισαν στο 35' με τον Μπεσέρα.
Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί, αλλά και τυχεροί. Κακοί με τα αλλεπάλληλα λάθη (πολλά αβίαστα που «έβγαλαν» από τα ρούχα του τον Αγγελο Αναστασιάδη) αλλά και τυχεροί καθώς στη δεύτερη ευκαιρία τους (η πρώτη με τον Βίλα στο 31') κατάφεραν να σκοράρουν.
Ο Αναστασιάδης «ανακάτεψε» αρκετά την τράπουλα, αρχικά με εσωτερικές αλλαγές (ο Μπεσέρα εσωτερικός μέσος, ο Πάντος στόπερ δίπλα στον Πατσατζόγλου με τον Ντάσιο δεξιά) και στο 33' με αλλαγή, βάζοντας τον Μπακαγιόκο αντί του Βάντερσον (ο Ιβοριανός στην κορυφή, ο Βίλα αριστερά και ο Ζαραδούκας από χαφ και μετά αριστερός εξτρέμ, γύρισε αριστερό μπακ). Ενίοτε οι Γιαννιώτες είχαν κατοχή μπάλας, αλλά όχι ουσία. Πάντως ζήτησαν (σωστά) πέναλτι στο 25' σε σπρώξιμο του Αργυρόπουλου στον Ζαραδούκα, αλλά ο Στυλιάρας δεν σφύριξε.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Τσιώλης πέρασε τον Σολάκη αντί του Φορμίκα, μετατρέποντας το σύστημα του Αστέρα σε 4-4-2 (Σολάκης και Περόνε στην κορυφή). Ωστόσο το παιχνίδι παρέμενε ανοικτό, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοικτά και επιθετικά, ψάχνοντας το 2ο γκολ.
Ο ΠΑΣ είχε κλείσει, πάντως, τους διαδρόμους που υπήρχαν στο πρώτο ημίχρονο και έτσι οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Γι' αυτό και ο Σάκης Τσιώλης «ανακάτεψε» την τράπουλα στο επιθετικό κομμάτι, βάζοντας αρχικά τον Μπακασέτα (αντί του Χούλι στο 58') και στη συνέχεια τον Εγκον (αντί του Περόνε στο 69'), με το σύστημα να γίνεται 4-3-3.
Αντίθετα, οι Γιαννιώτες, έχοντας ελαφρά καλύτερη κυκλοφορία, ήταν αυτοί που έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Μπεσέρα στο 59' και έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η ώρα περνούσε, ευκαιρίες δεν υπήρχαν παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, με τον Αναστασιάδη να βάζει και τον Τζάνη (αντί του Βίλα) για καλύτερη επιθετική λειτουργία, πριν υποχρεωθεί στην αναγκαστική αντικατάσταση του Ζαραδούκα λόγω ενοχλήσεων (στη θέση του ο Μιχαήλ).
Στο 75' ο ΠΑΣ ζήτησε εκ νέου πέναλτι σε σπρώξιμο του Πουλίδο στον Γεωργίου (υπάρχει σπρώξιμο και ο παίκτης του ΠΑΣ χάνει την ισορροπία του και πέφτει, προ του Χακόμπο), με τον Αγγελο Αναστασιάδη να είναι έξαλλος και να μπαίνει, διαμαρτυρόμενος, στον αγωνιστικό χώρο! Αποτέλεσμα η αποβολή του από τον διαιτητή Στυλιάρα!
Οι Αρκάδες «αφυπνίστηκαν» αμέσως, απείλησαν με τον Κουρμπέλη στο 76', είχαν τρίτο δοκάρι με τον Εγκον στο 79'(!) και ήταν πιο επιθετικοί στα τελευταία λεπτά. Ο ΠΑΣ αμύνθηκε κυρίως στο (βροχερό) τέλος του αγώνα, αλλά είχε και αυτός τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεσέρα στο 80'. Τελικά οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν την επιθετικότητά τους, φτάνοντας στο γκολ της νίκης με τον Σολάκη στο 90'+1', καθώς η ευκαιρία του ΠΑΣ με τον Μιχαήλ στο 90'+3' πέρασε ανεκμετάλλευτη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πιπίνης, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Χουανίτο, Ουσέρο, Χούλι (58' Μπακασέτας), Φορμίκα (46' Σολάκης), Ράγιος, Περόνε (69' Εγκον).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Πάντος, Βάντερσον (33' Μπακαγιόκο), Πατσατζόγλου, Ντάσιος, Ζαραδούκας (74' Μιχαήλ), Λίλα, Σκούφαλης, Μπεσέρα, Γεωργίου, Βίλα (68' Τζάνης).
με πληροφορίες από sentragoal.gr