Νίκη-ανάσα!

Νίκη-ανάσα με 1-0 για τη μάχη της παραμονής του στη κατηγορία πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στον Παναιτωλικό. Έτσι "έσπασε" η γκίνια που είχε η ομάδα των Ιωαννίνων και την ήθελε χωρίς νίκη από τις 2 Οκτωβρίου. Το τέρμα που χάρισε τη νίκη στον "Άγιαξ" πέτυχε ο Βίλα στο 71' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι.
Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη που δίνει δύναμη στην ομάδα και καλύτερη ψυχολογία μιας και συνοδεύτηκε από τις ήττες της Κέρκυρας, του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας.
Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις ούτε το θέαμα ήταν εκπληκτικό. Αντίθετα, και οι δύο ομάδες είχαν πάθος και δυναμη, χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Ο ΠΑΣ είχε το πάνω χέρι και τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό να έχει κυρίως παθητικό ρόλο. Έτσι έφτασε τους 14 βαθμούς και βγήκε από την τριάδα του υποβιβασμού.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αγρινίου αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 55ο λεπτό μετά την αποβολή του Σιόντη.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κώτσιος, Πάντος, Ζαραδούκας (69' Μιχαήλ), Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Ντε Βινσέντι, Λίλα, Σκούφαλης (93' Ντάσιος), Γεωργίου, Μπακαγιόκο (46' Βίλα).
Παναιτωλικός (Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Γκόλιας, Ντολεζάι, Εντζεγουέλε, Μητρόπουλος, Σιόντης, Ρότσα (78' Μπουμάλ), Ονουάτσι (67' Μουμίν), Θεοδωρίδης (56' Χαριστέας), Καμαρά.
Την επόμενη αγωνιστική, 20ή του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Κέρκυρα. (photo από zougla.gr)