Η Ίντερ το Derby Della Madonnina

Η Ίντερ ήταν η νικήτρια του Derby Della Madonnina καθώς επικράτησε στο ντέρμπι "μίσους" του Μιλάνο στο "Σαν Σίρο" με σκορ 1-0 της "αιώνιας" αντιπάλου, Μίλαν.
Αν και οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν μία από τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν και με τον Ντιέγκο Μιλίτο πήραν το "τρίποντο" πους τους έφερε στους έξι βαθμούς από την κορυφή και την πρωτοπόρο Γιουβέντους.
Οι "ροσονέρι" ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και στην σημαντικότερη στιγμή τους 45λεπτου ο Φαν Μπόμελ είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Πάντως, οι "νερατζούρι" ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στην επανάληψη, αφού στο 54' ο ο Αμπάτε έκανε τρομερό λάθος λίγο μετά το κέντρο, με τον Μιλίτο να το εκμεταλλεύεται και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του με πολύ ωραίο πλασέ. Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια να ισοφαρίσουν, έχασαν κάποιες ευκαιρίες, είτε στάθηκαν άτυχοι, είτε είδαν τον Ζούλιο Σέζαρ να... κατεβάζει ρολά, με το 0-1 να παραμένει μέχρι τέλους.
Οι συνθέσεις:
Μίλαν (Μάσιμο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα (67’ Ρομπίνιο), Μπόατενγκ, Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο (Ζέεντορφ), Εμάνουελσον, Ιμπραΐμοβιτς, Πάτο (83’ Ελ Σαραβί).
Ίντερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Ναγκατόμο, Ζανέτι, Μότα, Καμπιάσο, Άλβαρεζ (67’ Κίβου), Μιλίτο (76’ Σνάιντερ), Πατσίνι (90’ Φορλάν).