Tσάβι: «Ο Μέσι είναι το... κάτι άλλο»

Στην Ισπανία δεν αμφισβητείται η παράδοση της «Χρυσής Μπάλας» στον Λιονέλ Μέσι για 3η συνεχόμενη φορά. Το 2011 έλαμψε και δεν ήταν σαν τον προηγούμενο χρόνο που δικαίως θα μπορούσε να είχε δοθεί σ' έναν από τους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές, τον Τσάβι ή τον Ανδρές Ινιέστα, που τον ακολούθησαν στο βάθρο.
Η παρουσία του πρώτου για τέταρτη σερί τελετή ήταν αυτό που απασχόλησε περισσότερο. Αλλωστε, η ευχέρεια του Τσάβι να οργανώνει, να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να διατηρεί το στυλ τόσο στην Μπαρσελόνα όσο και στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, σημειωτέον οι πιο πετυχημένες η καθεμία στο δικό της... γήπεδο, ήταν το έναυσμα για το αν του χρωστάει το ποδόσφαιρο τη Χρυσή Μπάλα.
Για τον αρχηγό του στους «μπλαουγκράνα» και συμπαίκτη του στη «Λα Ρόχα», Κάρλες Πουγιόλ, είναι ξεκάθαρο. «Αν δεν υπήρχε ο Μέσι, ο Τσάβι θα είχε κατακτήσει παραπάνω από μια φορά το βραβείο της Χρυσής Μπάλας» και συμπλήρωσε: «Θα μου άρεσε να το κερδίσει κάποια στιγμή ο Τσάβι ή ο Ανδρές, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Μέσι έχει ιδιαίτερο κίνητρο. Μπορεί να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Μόνο αυτός μπορεί να το κάνει και έχει τη φιλοδοξία να το πετύχει».
Ο Τσάβι, πάντως, δεν περιμένει να πάρει τη «Χρυσή Μπάλα» στα χέρια του. Γνωρίζει πως εκείνος χωρίς την υπόλοιπη ομάδα δεν υπάρχει και το βραβείο συνήθως ανταμείβει αυτούς που σκοράρουν. «Είναι ακριβοδίκαιο που κέρδισε ο Μέσι, γιατί είναι ο καλύτερος και θα μείνει ως ο καλύτερος της ιστορίας» υποστήριξε το «6» της Μπάρσα.
sentragoal.gr