Φουλ για 8άδα!

Με δύο γκολ του Αλέξις Σάντσες και ένα του Μέσι η Μπαρσελόνα νίκησε μέσα στο Λεβερκούζεν την Μπάγερ με 3-1 και η ρεβάνς στο "Καμπ Νόου" δεν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Η Μπαρσελόνα νίκησε με 3-1 την Μπάγερ Λεβερκούζεν μέσα στο "BayArena" και απέκτησε σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.
Πρωταγωνιστής ήταν ο Αλέξις Σάντσες, με τον Χιλιανό να πετυχαίνει και τα δύο πρώτα γκολ των "μπλαουγκράνα", ενώ Μέσι έβαλε το 3ο, φτάνοντας τα 7 στην διοργάνωση.
Μία και μοναδική φάση έγινε στο πρώτο ημίχρονο στο Λεβερκούζεν, αυτή στην οποία ο Αλέξις Σάντσες άνοιξε το σκορ στο 41'. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε την πάσα και ο Χιλιανός έφυγε από δεξιά στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Λένο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του για το 0-1.
Στην πρώτη της καλή ευκαιρία σκόραρε και η Μπάγερ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Μίχαλ Κάντλετς στο 52'. Ο 27άχρονος Τσέχος αριστερός μπακ σκόραρε με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από σέντρα του δεξιού μπακ, Βέντραν Τσόρλουκα.
Η "Μπάρσα" δεν άργησε να πάρει και πάλι προβάδισμα, καθώς ο Αλέξις Σάντσες "χτύπησε" και πάλι στο 55', κάνοντας το 1-2 μετά από πάσα του Σεσκ Φάμπρεγκας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ αφού πέρασε και τον Λένο. Δύο λεπτά αργότερα στην απέναντι εστία ο Ρενάτο Αουγκούστο σούταρε μέσα από την περιοχή και μπλόκαρε ο Βίκτορ Βαλντές.
Ακόμη σπουδαιότερη ήταν η ευκαιρία για την Μπάγερ στο 64' με τον Γκονθάλο Κάστρο, καθώς ο Ισπανο-γερμανός σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού του Βίκτορ Βαλντές.
Ο Λιονέλ Μέσι στο 72' έκανε "ποδιά" στον Ράιναρτς από δεξιά στην περιοχή, πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Λένο, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε άουτ.
Από σέντρα του Γκολθάλο Κάστρο ο Στέφαν Κίσλινγκ στο 78', λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, λίγο έλειψε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Βαλντές είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε. Στο 88' ο Λιονέλ Μέσι διαμόρφωσε το τελικό 1-3 με κοντινό πλασέ έπειτα από τον έξοδο συνδυασμό του με τον Ντάνι Άλβες και έφτασε τα 7 γκολ στην διοργάνωση.
sport24.gr