Ισχνό προβάδισμα η Ζενίτ

Με άμυνες-παιδική χαρά η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κέρδισε με 3-2 την Μπενφίκα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των “16” του Champions League. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πήρε την οριακή νίκη αφού “πλήρωσε” κυρίως τα λάθη του τερματοφύλακα Ανιούκοφ, ενώ οι Πορτογάλοι είχαν μεγάλα κενά στην άμυνα.
Η Μπενφίκα ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα ”πατώντας” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 20΄ με τον Μάξι Περέιρα που πήρε το ριμπάουντ μετά από φάουλ του Όσκαρ Καρντόζο. Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους γηπεδούχους που βγήκαν μπροστά και επτά λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με το πολύ όμορφο γκολ του Ρόμαν Σιρόκοφ. Συνέχισαν μάλιστα να επιτίθενται με τους Πορτογάλους να κλείνουν τους χώρους στην άμυνα και να προσπαθούν να βγουν στην κόντρα.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες δεν είχαν καλό ρυθμό με πολλές λάθος πάσες. Οι Ρώσοι όμως ήτα αυτοί που πήραν το προβάδισμα στο 71΄ με τρομερό τακουνάκι του Σεργκέι Σέμακ ύστερα από όμορφο συνδυασμό των Κερζάκοφ και Μπιστρόφ. Παρότι η Ζενίτ πίεσε για τρίτο γκολ η Μπενφίκα έφτασε στο 2-2 με τον Όσκαρ Καρντόσο μετά από λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. To πολυπόθητο τέρμα για τους Ρώσους ήρθε στο 88΄ με τον Σιρόκοφ και πάλι μετά από αδράνεια της άμυνας.