Η Μίλαν πάτησε την Άρσεναλ!

“Μαγική” βραδιά για τη Μίλαν που διέλυσε με 4-0 την Άρσεναλ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και βρίσκεται με το... ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Champions League. Οι “ροσονέρι” είχαν εξαιρετική παρουσία και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στο σύλλογο του Λονδίνου που βρέθηκε σε κακή μέρα, κυρίως αμυντικά όπου είχε μεγάλα κενά. Ο Ρομπίνιο σημείωσε δύο γκολ και από ένα πέτυχαν οι Μπόατενγκ και Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έδωσε και μία ασίστ.
Η Μίλαν έψαξε από νωρίς το γκολ και παίρνοντας τα ηνία του αγώνα κατάφερε να προηγηθεί. Στο 15΄ ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ πήρε την πάσα πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή χωρίς χρονοτριβή έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα σημειώνοντας ένα υπέροχο τέρμα. Οι “ροσονέρι” έδωσαν στη συνέχεια χώρο στην Άρσεναλ που δεν μπορούσε να απειλήσει, αντίθετα δημιουργήθηκαν χώροι στην ούτως ή αλλιώς μέτρια άμυνά της και το εκμεταλλεύτηκε. Στο 38΄ ο Ιμπραΐμοβιτς έκανε από αριστερά τη σέντρα με τον Ρομπίνιο να κάνει την περίτεχνη κεφαλιά και να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.
Η άμυνα της Άρσεναλ παρέπεε ή... γλιστρούσε και η Μίλαν συνέχισε να κυριαρχεί. Στο 49΄ ο Ρομπίνιο εκμεταλλεύτηκε και πάλι τα παιδαριώδη λάθη των αντιπάλων και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 3-0. Η Άρσεναλ άργησε να αφυπνιστεί και έχασε την πρώτη της, και πολύ καλή, ευκαιρία στο 65΄ με τον Κριστιάν Αμπιάτι να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Φαν Πέρσι. Το κερασάκι στην... τούρτα έβαλε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 78΄ όταν ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Τζουρού.